Kuntoilun kustannukset

Mitä kuntoilusta kannattaa maksaa? Kuva täältä.

 Syksyn tullen yhä useammin joutuu toteamaan että ulkona on märkää, kalseaa, pimeää ja sinne ei suoraan sanottuna huvita mennä. Kesäajan ulkoilu on mahtavaa: luonto kutsuu luokseen ja onpa kaupunkien kaduillakin mukava kuljeksia. Askeleita tulee päivään reippaasti enemmän valoisampana vuodenaikana verrattuna pimeään vastaavaan. Ainakin minulla.

Salikausi starttaa monilla ja kuntosaleilla syys-lokakuu taitaa tammikuun ohella olla se ruuhkaisin ajanjakso. Erilaisia kursseja ja harrastusmahdollisuuksia on runsaasti tarjolla.

Omia kuntoilumahdollisuuksia kartoittaessa lähdin miettimään mikä olisi itselle A) mielekästä ja B) taloudellisesti mahdollista. Minulla on mahdollisuus erittäin halpaan kuntosaliin jossa on vuotuinen jäsenmaksu eikä kuukausittaisia veloituksia. Jäsenyydestä pääsee eroon jättämällä vuosimaksun maksamatta. Kaupalliset kuntosalit eroavat tarjonnassaan ja hinnassaan ollen ainakin omassa kaupungissani 20€-70€/kk. Halvempiin kuuluu ainoastaan kuntosali, kalleimpiin myös ryhmäliikuntatunnit. Oman salini vuosimaksu on muutaman kuukauden halpissalin hintainen ja ainakin toistaiseksi olen sen maksanut. Minulla olisi mahdollisuus käyttää koulun kuntosalia ilmaiseksi mutta se ei ole niin hyvä ja se on kauempana kuin sali jota olen käyttänyt. Mielelläni tuon noin 50€  maksan koko vuoden treeneistä.
Silloin tällöin on treeniä mukava tehdä jonkun toisen ohjauksessa, sitä saa itsestään enemmän irti kun joku muu antaa vähän henkistä piiskaa ja tsemppaa kovempaan suoritukseen. Käyn muutamia kertoja vuodessa tällaisissa tsemppitreeneissä kertamaksulla, maksun ollen noin 10€ kerta. Kokonaisuudessaan tähän kuluu noin 50€.

Muutaman vuoden tauon jälkeen halusin palata myös erään rakkaan harrastuksen pariin. Olen harrastanut ko. lajia yli kymmenen vuotta, välillä seurassa ja välillä omatoimisesti. Harrastus on mukavampaa porukalla ja urheiluseuran kautta harrastustilat ovat huomattavasti paremmat. Siispä tätä syksyä olen aloitellut seuraharrastuksen uudelleen aktivoimalla. Syksyn treenien (2xvko) maksut ovat 100€. Kirpaisee, mutta hyöty tulee olemaan suuri kun saa harrastuskavereiden kanssa treenata.

Yritys jonka kautta olen saanut mm. puhelinedun, mahdollisti tänä vuonna tykysetelien käytön. Sain työntekijäkohtaisen maksimimäärän eli 400€ arvosta liikunta- ja kulttuuriseteleitä. Päätin ruokkia sisäistä vesipetoani ja hankin 50 kerran sarjalipun, joka yhdistettynä opiskelijuuden tuomaan edullisempaan hintaan maksoi ainoastaan 140€. Kertaviikkoinen uintireissu on vuoden ajan ilmainen, mikä kyllä lämmittää mieltä. Ja tykyetua jäi vielä reilusti talteen jotain muuta käyttöä varten.

Tällaisella järjestelyllä vuoden kuntoilun kustannukset kohdallani ovat ainoastaan 200€ (300€ jos jatkan seuraharrastusta kevätkaudellakin). Viikottainen harrastamiseen / aktiivisuuteen käytetty aika on suhteellisen kohdallaan kun ottaa vielä yleisen ulkoilun/kuntoilun huomioon, harrastevariaatiota on riittävästi ja budjetti (n. 25€/kk) on hallinnassa. Näillä mennään tähän syksyyn. Lapsen harrastuskuviot eivät tuohon päälle ole kuin korkeintaan saman verran, todennäköisesti jää vajaaksikin kun tämän syksyn osalta ei mielenkiintoa enää kalliiseen harrastukseen hänellä ollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *