Kuntoilun kustannukset 2

 Puolisen vuotta sitten kirjoitin kuntoilun kustannuksista jotka kohdallani asettuivat osapuilleen tasolle 20€/kk. Tämä sisälsi kuntosalin ja seuraharrastuksen sekä satunnaiset maksulliset ”tsemppitreenit”. Kevätkaudella en seuraharrastusta aikataulusyistä ole jatkanut joten se tiputti keskihintaa.

Vuodelle 2018 voisi laskea oikeastaan uuden hinnan sille liikunnalle/kuntoilulle mitä tulee harrastettua. Tilanteeni on tässäkin oikeastaan aika mainioksi muodostunut. Täytyy sanoa ensin että kaikki mitä teen ja saavutan, on pitkällisen prosessin tulosta eikä asioita vain tipahtele taivaista syliin odottamatta.

Smartum Liikuntaseteleitä minulla on käyttämättä 275€. Sen jälkeen kun ostin uimalippuja, olen kai johonkin käyttänyt osan koska en niitä löydä, mutta en kyllä muista mihin olen käyttänytkään. Perin merkillistä. Joka tapauksessa, määrä mikä seteleitä on käyttämättä on varsin kiitettävä erityisesti kun tälle vuodelle on tiedossa vielä lisääkin niitä. Setelit ovat Liikunta/Kulttuuri -versioita eli voisin niitä käyttää myös kulttuuripuolen huvituksiin yhtä lailla.

Uimalippuja on jäljellä kosolti. En ole (aikataulusyistä) käynyt uimassakaan niin paljon kuin aiemmin ja kertaviikkoisesta tahdista on selkeästi jääty. Tämä ei haittaa sillä lipuissa ei ole vanhenemispäivää. Mieluinen harrastus tuo uinti on joten kyllä ne ennen pitkää käyttöön tulevat. Tämän vuoden uintikäynnit nyt joka tapauksessa tulee noilla lipukkeilla kuitattua.

Kuntosalin maksoin alkuvuodesta, siihen kului rahaa 50€. Sen lisäksi että saan taas tämän kalenterivuoden käyttää hyvää perussalia, voin myös hakea vaihtelua toiselta, kaupalliselta kuntosalilta johon sain käyttöoikeuden ilmaiseksi koko vuodeksi. Ilmeisesti olin hoitanut asiani hyvin tietyssä asiassa ja lopputulemana saimme perheen kanssa tällaisen mahdollisuuden. Hyöty minulta ja puolisolta 400€/vuosi molemmilta, lapsi pääsee mukana ilmaiseksi muutoinkin. Koska mitään en voi menettää, käyn tuolla juuri sen verran kuin huvittaa ja loput vanhalla tutulla salilla. Keskihinta ei suuren suureksi jää kahdelle salille. Kaupallinen sali sijaitsee vielä lähempänä kotia kuin vanha sali.

Urheiluun tarvittaviin varusteisiin ei tänä vuonna kaiketi ole tiedossa rahallista panostamista juurikaan. Lisäansiopostauksissa olen kertonut miten säästän lahjakortteja tehdäkseni sitten isompaa tarvehankintaa. Ajatuksena on hankkia uutta kesätreenikampetta mutta ne tosiaan maksetaan lahjakorteilla joten ei niistäkään kukkaro laihdu liikoja.

Tavallisen kuntoilijan ei joka tapauksessakaan tulisi kompastua kuluihin. Perusliikunta on edullista, jopa ilmaista, eikä välinekikkailua tarvita useimmissa koko kansan lajeissa. Kävely, juoksu, uinti, sali jne ovat ilmaisia tai edullisia lajeja harrastaa ja niistä saa yhtä lailla terveyshyötyjä kuin lajeista joihin panostetaan taloudellisesti. Minulla on nyt tilanne että perusharrastamiseni on jo ennalta maksettu tai muuten ilmaista, mutta ”liikuntavaluuttaa” olisi reippaasti mitä voisin käyttää. Seteleinä on tällä hetkellä 38€/kk jos aloittaisin säännöllisen tuhlaamisen toukokuusta loppuvuodeksi. Todennäköisesti seuraavan talvikauden laskettelukeikkoja tulee smartumeilla maksettua..?

Tämän hetken keskiarvo vuoden 2018 kuntoilun kustannuksista on noin 4€/kk. Tämä siis sellainen summa minkä maksan käteisellä. Tuosta ei paljon enää nipistämisen tarvetta kyllä ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *