Kulutusjuhlaan rohkaisua!

Velaksi eläminen ja ostaminen kannattaa! Nimittäin silloin kun olet myyjä tai velkaa tarjoava taho. Jos jätetään pikavipit ja tällaiset luotot kokonaan sivuun niin hyvin nopealla naputtelulla pystyisin ostamaan aivan valtava määrän tavaraa velaksi.

Talouttaan taitavasti hoitavalle ihmiselle tietyt maksutavat kuten Klarna tai Qliro tarjoavat vaivattomia ja edullisia tapoja hoitaa ostoksensa. Korottomat ja pelkällä laskutuslisällä hoidetut ostokset eivät tule ostajalle muutaman euron kulua kalliimmaksi. Joskushan sitä hoitaa nettiostoksiaan niin että nettipankkitunnukset tai pankkikortti ei ole käsillä.

Talouttaan vähemmän taitavasti hoitavalle ihmiselle tietyt maksutavat kuten Klarna tai Qliro tarjoavat myös vaivattomia ja edullisia maksutapoja. Korottomat ja pelkällä laskutuslisällä hoidetut ostokset eivät tule ostajalle muutaman euron kulua kalliimmaksi. Paitsi jos tulevat. Kuukausieriin jaetut ostokset kun liian helposti kertyvät isoksi kasaksi kuukausieriä. Tai jos ajatellaan kokonaismäärää niin suureksi saldoksi velkarahaa.

Muutamalla napin painalluksella saisin esimerkiksi Soneran omien sivujeni mukaan 1500€ edestä uutta laitteistoa jos mielisin.
Puhelin tai tietokone eivät vaihtoa tässä vaiheessa tarvitse (koputtaa puuta) mutta hetken mielijohteesta saisin vaikka tonnin luurin. Helpompaa se olisi ostaa rahalla jota ei ole edes koskaan nähnyt ja sitten miettiä kuinka sitä kahden tai kolmen vuoden aikana pikkuhiljaa maksaisi pois.

Vaatetarpeisiin vastataan ainakin H&M:n toimesta kun siellä omat sivuni kertovat että minuun luotetaan (vaatimattoman) 175 euron verran. Klik klik ja saisin itselleni tai lapselleni uutta pukinetta ja niin olisi hauskaa ja mukavaa. Kunnes lasku tulee. (Onneksi sain ilmaiseksi lapselle koko kevätkauden vaatteet Facebookin kautta. Sori H&M).

Näitä mahdollisuuksia tulee vastaan siellä täällä. Pyrin välttämään näitä liian helppoja tapoja haalia tavaraa tai palveluja. Täysin rehellisiä jos ollaan niin ostin jokin aika sitten tulevaan ammattiini liittyvää tarpeistoa osamaksulla. Osamaksu oli koroton tietyn ajanjakson verran. Toki kuukausittainen laskutuslisä hälventää käsitettä ”koroton”, otin tämän huomioon ja silti hankintojen kokonaishinta oli huokea. Itse asiassa olen maksanut saldoa etuajassa niin että laskutuslisiäkin tulee kuuden sijasta neljä.

Vaikka olen hieman löysännyt otettani siitä mitä se 17 000€ velan maksu-urakan aikana oli, tiettyä itsehillintää, varovaisuutta ja järkeilyä pyrin käyttämään arjessani edelleen. Toivon että pieni Hyvä Veli keikkuisi olalla kuiskimassa aina jos/kun olen availemassa lompakkoa liian kepeästi. Hyvä lopputulos rakentuu pienistä talouden hallinnan osasista. Ja matka jatkuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *