Kukkaron Herraksi -elämänhallintavinkit 6-10

Seuraavat viisi vinkkiä tässä:

6.

Kenen ystäväsi tai läheisesi merkkipäivä on seuraavana kalenterissa? Yhteinen tekeminen on yleensä paras lahja, muistot säilyvät kauemmin kuin yksikään kukkakimppu tai tavara. Jos ystäväsi pitää urheilusta, järjestä isommalla porukalla vaikkapa jalkapallo-ottelu tai sulkapalloturnaus jollakin lukuisista ilmaisista kentistä. Tarjottavat voit hankkia nyyttärimeiningillä. Ilmaisia kenttiä: Laajasalon liikuntapuisto, Mustikkamaan tenniskentät, Turun ylioppilaskylän koripallokenttä, Kaupin urheilupuisto Tampereella. Merkkipäivänvietto suunnitelma/lähialueesi ilmaiset urheilualueet:
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
 Ihan hyvä muistutus siitä, että toisen merkkipäivän juhliminen ei tarvitse olla verrattavissa juhlimiseen käytetyn rahan määrään. Itse asiassa iloiset yllätykset yhdessäolon merkeissä saattavat olla niitä parhaimpia lahjoja.
Itse tunnen perheitä joissa nimenomaan toivotaan että synttärilahjoiksi annetaan jotakin ei-materiaalista.

7.

 
Osta vihannekset ja hedelmät sesongin mukaan. Ota selvää, mitkä tuotteet ovat nyt edullisimmillaan ja nauti niistä nyt! Keskikesän edullisia herkkuja ovat esimerkiksi ananas, tomaatti ja meloni, talvella sitrushedelmät ja juurekset. Syksyllä kannattaa mahdollisuuksien mukaan kerätä ja säilöä marjoja ja sieniä. Onko sinulla sukulaista tai tuttua joka tarvitsisi apua marjojen tai omenien poimintaan? Tarjoudu hommiin, saat hyötyliikuntaa, hyvän mielen auttamisesta ja varmasti
omenahilloa myös omiin tarpeisiin. Lähikauppasi vihannestarjoukset ja uusi resepti tai käyttötapa jollekin niistä:
____________________________________________________
____________________________________________________
____________________________________________________
____________________________________________________
____________________________________________________
Ei lisättävää. Lisäksi tietysti kauden mukaan kannattaa hyödyntää metsät ennen kaikkea. Helposti toteutettava vinkki.

8.
Urheilu tekee hyvää keholle ja mielelle, auttaa pysymään terveenä ja rentouttaa. Selvitä kolme edullista/ilmaista liikuntamahdollisuutta jotka sinua kiinnostavat. Vinkki: uimahalleilla on yleensä edullisemmat aamuajat, monilla saleilla/jumppapaikoilla alennetut hinnat opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille.
Myös lenkkeily käy urheilusta, voisitko esimerkiksi viedä lapset kauempana sijaitsevaan leikkipuistoon ja saada itse liikuntaa kävellessä tai napata naapurin koiran lenkkikaveriksi? Liikuntapaikat ja hinnat:
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
__________________________________________________________________
Kun vinkin mukaan ”joutuu” selvittämään kolme erilaista mahdollisimman halpaa / edullista liikuntamuotoa, mieti myös jotakin sellaisia uusia harrastusmuotoja joita et ole kokeillut tai paikkoja joissa et ole ollut. Erittäin hyödykäs vinkki.

9.

Teatteriliput ja areenakeikat maksavat paljon, mutta myös ilmaistapahtumia löytyy joka makuun. Selvitä paikkauntasi ilmaistapahtumia, mistä löydät tapahtumakalenterin? Mihin tapahtumaan haluaisit mennä? Vinkki: Monilla paikkakunnilla on mahdollista myös itse ehdottaa tapahtumia, kuntien kulttuurituottajat ovat välillä hyvinkin avoimia ehdotuksille.
Tapahtumakalenteri ja mielenkiintoisia tapahtumia:
___________________________________________________________
___________________________________________________________
Oman kaupunkini nettisivuilla on loistava, hyvin päivittyvä ja kattava listaus erilaisista tapahtumista. Katso oman kaupunkisi/kuntasi nettisivut jos vastaava löytyisi sieltäkin. Monet torikahvitukset ja muut tapahtumat olisivat jääneet itseltäni väliin ilman tuota kalenteria.
10.
Tarkista tapasi, jos sinulla ei ole kiinteää vesilaskua, kannattaa siihen kiinnittää erityistä huomiota. Suihkussa shampoon voi levittää hiuksiin hanan ollessa kiinni ja tiskata kannattaa suurempi määrä kerralla. Kesällä kannattaa kastella sekä ulko- että sisäkasvit vasta illalla, sillä lämpimässä ilmassa vesi haihtuu nopeasti eikä kasvi ehdi käyttää sitä. Jos kastelet nurmikkoa, kannattaa miettiä voisitko samalla pestä vaikkapa koiran tai polkupyörän. 

Tämä on jo käytännön säästövinkki. Vettä voi säästää myös mm. laittamalla astian, esim. lasisen pullon, wc-pöntön vesisäiliöön. Joka huuhtelulla säästää tuon astian tilavuuden verran vettä. Huuhteluteho ei vähene, olisin ehkä viidessä vuodessa päätynyt ottamaan pullon pois jos näin olisi.
Sadevettä kannattaa hyödyntää ulkokasvien kasteluun. En ole moniin vuosiin käyttänyt vesihanavettä moiseen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *