Kukkaron Herraksi -elämänhallintavinkit 26-30

26.
Voisitko tienata harrastamalla? Jos olet hyvä käsitöissä, tee niitä hieman enemmän ja
pidä pihamyyjäiset. Samalla idealla kannattaa toimia syksyllä kun keräät omaan varastoosi
marjoja ja sieniä. Jos olet kiinnostunut urheilusta, ilmoittaudu jonkun seuran vapaaehtoistyöntekijäksi, saat talkoolaisena pääsyn urheilutapahtumaan ja yleensä ilmaiset ruoat ja mahdollisesti pienen palkankin. Jos olet kiinnostunut esiintymään hankkiudu jonkin, esimerkiksi elokuva-avustajia välittävän, toimiston sähköpostilistalle. Maksaako harrastuksesi sinulle, voisitko kääntää tilanteen toisin päin?
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
 Marjojen ja sienien kerääminen ja myynti esimerkiksi 4H-yhdistykselle on ajankohtaista. Mikäli metsissä mielii möyrytä, voi siitä saada muutakin kuin mielihyvää. Pihamyyjäisiä ei kerrostaloeläjä kovin helposti pidä. Kirpputorimyynnin yhteydessä voi toki omia käsitöitä myydä. On kuitenkin niin, että moni ei pysty kirppareiltakaan käsitöitä ostaa jos ne on tehty uusista materiaaleista; työlle on saatava palkkakin ja työn osuutta on vaikea kirpparilla kaupitella, jos materiaalimaksu on jo valmiiksi melko suuri..
Lenkkeilyllä tienaa pitämällä mukana pussia ja keräämällä matkan varrella lojuvat pullot talteen!
27.
Lottoatko tai pelaatko satunnaisesti peliautomaatteja? Osallistu mieluummin ilmaisiin arvontoihin! Saat samankaltaista jännitystä elämääsi ilmaiseksi. Arvontoja järjestetään usein kaupoissa ja nykyään niitä on myös netissä. Vinkki: Jos et halua mainoksia arvonnan järjestävältä taholta, muista merkitä se rastilla arvontakuponkiisi. Etsi joku hauska arvonta ja osallistu!
Netissä järjestettäviä arvontoja varten kannattaa aivan ehdottomasti avata pelkästään niitä varten oma sähköpostilaatikko! Arvonnoissa ja kilpailuissa mukana olevien sähköpostitiedot helposti myydään eteenpäin, ja pian roskapostin määrä on järkyttävän suuri. Kun oma s-postiosoite on kunnossa, ei muuta kuin paljon onnea arvontoihin!
 
28.
Mieti mistä olet kiitollinen tänään, mikä ajatus saa sinut onnelliseksi tai iloiseksi. Anna hyvä mieli myös jollekin sinulle tärkeälle ihmiselle! Muistele jokin sisäpiirijuttu tai vitsi, jonka uskot piristävän ystävääsi ja lähetä se hänelle tekstiviestinä, hyvä mieli tulee yleensä bumerangina takaisin!
Yllättävää että tällainen vinkki on mukana, kun kyse kuitenkin on talouteen liittyvästä oppaasta. Kuitenkin, hyvän mielen ja positiivisuuden kylväminen niin itseen kuin ympäristöön on melko lailla tärkeää talousongelmien keskellä elävälle. Positiivinen mielenvire auttaa jaksamaan vaikeimpien hetkien yli sen sijaan että vastoinkäyminen jäisi elämään mielessä pitkään tapahtuneen jälkeenkin. Kun itse voi paremmin, jaksaa paremmin pyrkiä konkreettisestikin toimimaan taloustilanteensa muuttamiseksi.
 
29.
Oletko tutustunut aikapankkitoimintaan? Olisiko sinulla joskus käyttöä ilmaiselle lapsenvahdille tai olisiko mukavaa jos joku muu kiipeäisi katollesi tiputtamaan talvella lumet? Käy lenkittämässä jonkun koira tai pesemässä auto ja saat vastapalveluksen takaisin! Millaista aikaa voisit antaa, entä millaiselle avulle sinulla olisi käyttöä?_________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Tästä oli jo esimerkki toisinpäin, kun ehdotettiin lahjan antamista jonakin kivana apuna tai ei-materiaalisena toimintana.
Itse olen saanut apua esimerkiksi syksyisin haravoinnissa ja pensaiden moskien siistimisessä. Omassa lähipiirissä kannattaa puheen tasolla kylvää ajatusta vastikkeettomasta avunannosta. Pelkästään se että itse tarjoaa apuaan tutuille tekee mahdolliseksi sen että sinä saat apua myöhemmin.
Keskustelu aikapankkien veronalaiseksi tekemisestä on täyttä sontaa ja kertoo ainoastaan nyky-yhteiskunnan raha-jumalan seuraamisesta. Mitä enemmän teemme yhdessä ja autamme toisiamme, sen vähemmän tarvitsemme rahaa välikätenä. Muutoksen täytyy lähteä jostakin, joten miksi se emme olisi me joilla on lähtökohtaisesti vähemmän mahdollisuuksia ostaa kaiken maailman palveluja. 
 
30.
Aloita uusi harrastus! Talvella hiihto tai kesällä rullaluistelu ovat mukavia, mutta
varusteiden hankkiminen voi tulla kalliiksi. Varusteita ei tarvitse kuitenkaan välttämättä
hankkia itse, sillä kirjastot lainaavat nykyään kirjojen lisäksi myös esim. suksia, pyöriä, koripalloja, maalaustelineitä, vapoja,soittimia yms! Minkä harrastuksen aloittaisit jos saisit siihen tarvittavat tarvikkeet kuukaudeksi
käyttöösi?_____________________________________
Kerran sain ystäväni avulla seurakunnalta lainaksi rinkan vaellusta varten. Itse en viitsinyt kysyä koska en kuulu kirkkoon, mutta ystäväni pyysi puolestani. Tori.fi -palvelusta voi löytää uskomattomia tavaroita annetaan -osastolta! Ihmisten elämäntilanteet muuttuvat ja kaikki eivät kylve ahneudessa, siispä joku tarvitseva voi vain hakea esineen itselleen. Kerran meinasin hakea lapselle ILMAISEN trampoliinin, mutta totesin kuljetuksen mahdottomaksi pitkän matkan vuoksi. Tramppa haki uutta kotia koska se sijaitsi mummolassa jossa ei enää tramppaikäisiä kyläilijöitä käy.

Nyt on esitelty kaikki 30 Kukkaron Herraksi -vinkkiä. Laitan vielä seuraavaan viestiin samasta oppaasta 10 Köyhäile tyylikkäästi -vinkkiä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *