Koukussa numeroihin..

Mieleni on fiksoitunut. Numeroihin.

En ole peitellyt sitä että tykkään pyöritellä numeroita, päinvastoin. Nautin niistä! Numeroiden pyörittelyä ja mietiskelyä, sitä tekee mielellään varsinkin tällaisen projektin puitteissa. Nyt kuitenkin koen olevani jotenkin lukkotilanteessa näiden numeroiden kanssa.

Kuva Naypong / freedigitalphotos.net

Velkashakki

Reippaan vuoden ajan olen ottanut matsia velkojani vastaan. Shakin lailla perussäännöt ymmärrettyään tätä peliä voi alkaa pelaamaan mutta suoraan peliin rynnistävälle tulee todennäköisesti hansikasta naamariin vuoron perään molemmille poskille, mennen ja tullen. Jokaista siirtoa kannattaa miettiä etukäteen tai vastustaja napsii omat pelinappulat pöydältä. En tiedä kuka tai mikä tässä pelissä on vastustaja, onko se velka, raha, talous kaikenkaikkiaan vai lopulta oma itse. Sillä ei ole väliä. Peli joka tapauksessa on käynnissä.

Shakki

Tämä on nyt se tilanne missä koen olevani. Ei siksi että olisin jotenkin vaarassa vaan siksi että peli on pysähdyksissä ja nyt mietin JATKUVASTI mitä teen seuraavaksi. Miten voisin tehdä paremmin, enemmän, nopeammin. Kaikki mahdolliset pelikuviot on pyöritelty mielessä tuhanteen kertaan läpi.

Lähinnä tämä tarkoittaa sitä että mietin noita velka- ja lyhennyssummia koko ajan. Aivan liikaa. En saa niiltä rauhaa. Pelisiirrot l. velkalyhennykset lähtevät kerran kuukaudessa ja itselle on nyt kehittynyt ajatus että se on liian harvoin. Pitäisi päästä lyhentämään koko ajan että kokisin konkreettisesti tekeväni jotakin. Ehkä alan olla kärsimätön koska tätä maksutietä on enää aika vähän jäljellä. Suunnitelmia velan jälkeisiin kuukausiin on jo mahdottoman paljon.

Löydän siis itseni näppäilemästä laskuria usean kerran päivässä. Teen sitä tietokoneella, puhelimella ja oikealla taskulaskimella. Lasken sen miten paljon ensi kuukauden lyhennyksen jälkeen on velkaa jäljellä, sitten lasken miten paljon sitä seuraava kuukausi lyhentää velkaa jne. Tiedän nuo summat jo ulkoa ja silti lasken. Odotan kesäkuun lyhennystä enemmän kuin mitään muuta tällä hetkellä. Kesälomakin alkaa muutaman viikon kuluttua eikä se tunnu lähellekään niin tärkeältä kuin saada toimia kesäkuun osalta velkojen pienentämisen parissa. No joo, liittyy siihen se että olen psyykannut itseni juuri tuon kesäkuun lyhennyksen suhteen jotenkin erityisesti, lomarahat ja kaikki tulossa.

Olen yrittänyt tehdä nyt niin että joka kerta kun huomaan pyörittäväni jälleen numeroita, suljen koneen (jos teen sen tietsikalla) tai muuten keskitän itseni tärkeämpiin asioihin. Välillä onnistuu paremmin, välillä ei sinne päinkään.

Ryhtiliike ja takaisin kohti kultaista keskitietä, siinä itselle pohtimista ja haastetta seuraaville viikoille.

Shakkimatti

Lopputulos joka toivottavasti tarkoittaa sitä että minä olen se joka saan voittotilanteen aikaiseksi. En halua että numerot voittavat minua, olkoon voitto sitten se että velkakuorma jotenkin muuttuisikin liian suureksi hoitaa tai se että itse numerot alistavat minut kokonaan. Jos alan nähdä unia numeroiden laskemisesta tähän velkaan liittyen niin sitten olen kaiketi kukistettu.

Oli ehkä turhaa löpinää mutta itse sain muistutuksen siitä kuinka kohtuus on kaikessa se oikea määrä. Suunnitelmallisuus on tärkeää mutta liika suunnittelu vie ajan itse toiminnalta. Olen omat suunnitelmani jo tehnyt eikä esim. kesäkuun eteen ole tarpeen enää miettiä mitään. Odotellaan vaan. Taidanpa mennä leikkaamaan nurmikkoa. En ole kyllä yhtään fiksoitunut siihen puuhaan mutta se on asia joka on tehtävä.

4 ajatusta aiheesta “Koukussa numeroihin..”

  1. Itsekin joskus mietin, että lyhennän velkaa kerran kuussa (palkkapäivänä) enkä oikein tee mitään muuta muulloin. Tuntuu turhauttavan hitaalta, mutta ei siinäkän ole järkeä, että lyhentää pienempiä summia useammin, kun loppujen lopuksi menisi sama summa kuin mitä nyt lyhennän kerran palkasta.

    Itsekin aloitin blogin, jotta voisin kirjoittaa veloista. Raha-asiat muutenkin pyörivät mielessä melko usein enkä halua olla sellainen ihminen, joka puhuu ainoastaan rahasta ystävien ja perheen kanssa. Netissä avaudun asiasta sitten pari kertaa viikossa ja se saa riittää. Elämässä pitää olla muutakin kuin numeroita ja velkaa, joten toivottavasti säkin pääset kohtuuteen. 😉 Sulla on kuitenkin todella hyvin lyhentynyt velka, joten kai jo muutaman kuukauden päästä sun ei näitä juttuja tarvitsekaan ihan näin paljon ajatella.

  2. Tää on justiinsa se eli kun elämässä ON muutakin kuin raha, raha ja vielä kerran raha niin pistää ärsyttämään että silti itse pyörin sen ympärillä. Ehkä tämä tästä tasaantuu. Ainakin nyt pääsin vuorostani laskemaan sun uusimpia numeroita 😉

  3. Mielestäni saat olla ylpeä saavutuksestasi ja ymmärrettävää että ne numerot siellä päässä pyörii! Anna pyöriä, varaa niille numeroille oma aika jolloin saat niitä miettiä. Mä olen pyörittänyt muidenkin raha-asioita ja voin sanoa, että ajattelin niitä paljon. Nyt ei tarvitse enää. Olen oppinut silti erittäin itsenäiseksi raha-asioissa ja nautin siitä, että on kaikki langat käsissä.

  4. Just laskin taas kerran paljonko tulee tiliä, paljonko on pakollisia menoja, paljonko voin lyhentää velkoja, paljonko jää säästöön…. joka päivä pitää jotain laskea… illalla kun pistän silmät umpeen lasken nukahtamiseen saakka paljonko vuosia aikana voisi kertyä rahastoihin…. Hullun hommaa…. Yhtä aikaa palkitsevaa ja ahdistavaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *