Korttirumbaa

Kerroin aiemmin että vaihdoin lisätyökortiksi uuden kortin. Tuo teksti joulukuulta on täällä.

St1 – Visa syrjäytti Dinersin jota aiemmin olin käyttänyt. Tarvitsin, tai halusin, lisätöihini kortin jolla voin hoitaa tankkaukset sekä satunnaiset lounaat ja muut pienet kulut. Maksuaikakortti on siitä kätevä että kuukausittain hurjasti vaihtelevat ylimääräiset kustannukset eivät mene omista rahoistani eikä työn tekoon vaadittavia kustannuksia tarvitse erikseen budjetoida. Saadessani palkan maksan kortille kertyneen saldon pois eikä velkatilannetta pääse syntymään.
Korttia tilatessa valitsin pienimmän mahdollisen luottosaldon ihan vain varmuuden vuoksi. Jos jotakin pahaa tapahtuisi en pystyisi kuitenkaan lisävelkaa tällä uutukaisella tekemään kuin 500€. Siinä mielessä hyvä vaihto, Dinersilla oli 2000€ limiitti ja nykyisellään tuosta vain neljäsosa.
St1 Visa mainostaa itseään vuosimaksuttomana korttina. Toki näin onkin, könttäsummaa ei veloiteta. Kuukaudessa tosin käsittelymaksuna menee 2,50€, tämä tekee vuositasolla 30€. Näin vain siinä tilanteessa että kortilla ei ole edellisilta kuukausilta velkaa. Käsittelymaksu on muuten 3,50€ eli 42€ vuodessa.

Kuva Ratch0013

Koska lisätöistäni saatava matkakorvaus on suurempi kuin summa jolla ostan bensaa, olen ajatellut tuon 2,50€ kuittaantuvan näistä rahoista. Aiemmin olen kertonut että lisätöiden nettoarvoa laskiessani otan huomioon kaikki kulut mitä töiden tekemisestä tulee, niin taukokahvit kuin eväätkin. Myös tämän laskutuslisän otan huomioon kun lasken työn kannattavuutta.

Kortilla on cashback-ominaisuus. Sillä tehdyistä ostoista saa prosentuaalisen hyvityksen. St1-tankkauksista saa suurempaa prosenttihyvitystä kuin vaikkapa ruokakauppaostoksista. Tuo hyvitys nollaa kuukauden laskutuslisän muutaman sadan ostoksilla, vähän riippuen mitä ostaa ja mikä prosenttihyvitys on. Nyt kesällä ainakin oli tulossa tuplaetukampanja niin että tuota cashbackia vähän nopeammin tulisi.

Kortti on ollut puhtaasti työkäytössä ja kuukausittainen veloitus kortilta on ollut siinä 80-150€ alueella. Toisaalta pieni raha pitääkseen ylimääräistä korttia vain tällaiseen työkäyttöön. Toisaalta hirvittävän kätevä.

MUTTA.

Koska olen pisteiden ja etuisuuksien perään olen miettinyt että jos vaihtaisinkin tämän kortin toiseen. Ykkösbonus-järjestelmähän uusiutui jokin aika sitten ollen nykyään PINS-etuohjelma. Koska tuohon järjestelmään kuuluu aika paljon sellaisia liikkeitä joita itse käytän ainakin toisinaan, en nähnyt mitään syytä olla rekisteröitymättä mukaan. Liittyessäni huomasin että tähän järjestelmään kuuluu myös maksuaikakortti. Hakiessa PINS Mastercardia saa 1000 pinssipistettä. Mikä olisi jo kovin hyvä aloitus parhaan mahdollisen palkinnon eli lennon lunastamiseen. PINSsejä voisi käyttää myös Siwassa maksamiseen mikä ei myöskään ole paha vaihtoehto.

Niin. En nyt osaa päättää mitä teen. Olen helppo kohde tällaisille bonus- ja piste- ja palkintojärjestelmille. Olen hetki sitten aloittanut Nielsenin paneelissa ostosten skannauksen ja onpa siinäkin oma palkintosysteeminsä.
Päättää pitäisi sillä tottakai hetken mielijohteesta hain tuota Mastercardia vain saadakseni sen 1000 pistettä PINS-tilille. Ajattelin että ehkä en korttia saa mutta kyllä sieltä hyväksytty ilmoitus tuli. Viimeistään siinä vaiheessa kun nuo molemmat kortit on kourassa niin toinen pitää lopettaa. Tai sitten molemmat ja siirryn käyttämään pelkästään S-Pankin Visaa joka on täysin maksuton. Tätä nimittäin edes ehtinyt ajatella koska olen jotenkin urautunut siihen ajatukseen että työtä varten tarvin ihan erillisen kortin, ja vaikka S-Visa olisikin ihan käyttämättömänä niin se on kuitenkin henkilökohtainen eikä töihin liittyvä. Ajatusvirhe tavallaan, koska sitä korttia ei ole enää tarkoitus luotto-ominaisuudella käyttää.

Tällaista tällä kertaa.

1 ajatus aiheesta “Korttirumbaa”

  1. Itse selailin tuota pins-juttua ja ainakaan siwa/valintalo-ostoksiin en itse sitä missään nimessä käyttäisi. Jos 1000 pins:llä saa vain 6 euroa, niin kuullostaa itsestäni todella pieneltä bonukselta. Mutta koska olin pins jäsen jo ennen kuin siihen liittyivät siwat ja valintatalot, niin en pitäis välttämättä huonona vaihtoehtona kerätä näitä pinssejä lentoja ajatellen. Esim jos kuukaudessa siwan tai valintatalon ostot on 600e saa pinssit nelinkertaisena (600 x 4 =2400 ) Joten parissa kuukaudessa on mahdollista saada lento esimerkiksi Rigaan. Toisaalta jos laskee, että saman summan saa oikeana RAHANA, niin kannattaako ylihinnoitelluista tuotteista maksaa, vain siksi, että saattaa saada lennon (jonnekin, joskus, kun lentoyhtiöille mahtaa sopia)
    Itsekin mietin juuri tuota masterin hommaamista tätä kautta, koska se tuntui kaikkein järkevimmiltä, mutta vielä en sitä ole tehnyt ja nyt pohdin sitä, että onko järkeä maksaa kortista kk/vuosimaksua, jos se on mahdollista saada ilmaiseksi.
    T:Aloitteleva säästötär

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *