Kolikoiden palautus

…ei olekaan enää pankkien hommaa. Tai kylläpä joissain pankeissa tuo vielä onnistuu mutta itse jouduin kyllä turvautumaan ihan muualle.

Danske tarjoaa eteisessään kolikonpalautuspalvelun. Jos on kortti. Minulla on tili ko. pankissa mutta ei korttia, en voi siis automaattia käyttää.
Nordeassa on ollut joku pussipalautussysteemi mutta en halua etukäteen laskea kolikoitani arvoluokittain, lähettää niitä ”johonkin” ja odotella viikon päivät niiden tilille kirjautumista.

Siispä turvauduin Prismaan. Siellä, kätevästi käytävällä yksinkertaisen käyttöohjeen kera seisoi kolikonlaskuautomaatti.

Kone ottaa yli 100€ menevästä osuudesta 5% provikkaa. Tämä on ihan sama summa kuin mitä Danske ottaa kaikessa armeliaisuudessaan. Olisin voinut palauttaa kolikot useammassa erässä mutta koska en asu Prisman naapurissa olisi ajassa ja auton polttoaineessa tuo provikka jo hukattu.

Tyhjäsin siis kolikkokipon. Tässä kuva hetkeä ennen palautusta.

Automaatti hylkäsi parin euron verran. Tai jätti laskematta. Tai sitten tuo oma purnukkani on laskenut / tulkinnut kolikoita eri arvoiseksi. Provikan jälkeen käteen jäi 184€ ja sentit päälle.

Nyt on purkki tyhjä, tai on sinne ensimmäiset sentit laitettu mutta kovin tyhjän oloinen silti vielä.

Palautetut rahat saan käyttöön maanantaina. Tai siis minullahan ne jo on mutta se mihin ne käytän, se tapahtuu maanantaina. Yllättävän kepeästi tuli 180€ rahaa keräiltyä. Suosittelen kolikkopurkin käyttöä kaikille, aika huomaamatta sitä vaihtorahoista saa kymmeniä euroja kasaan!

3 ajatusta aiheesta “Kolikoiden palautus”

  1. Meillä on kotikaupungissani talletusautomaatti. Kolikot kaadetaan koneeseen ja siirtyvät suoraan tilille pankista riippumatta, ei provikoita ja raha on heti tilillä. Kätevää!

  2. Tarkoitatkohan TalletusOtto-automaattia? Niiden pitäisi käsittääkseni yleistyä koko maassa parin vuoden sisällä, toistaiseksi niitä on siellä täällä, ei suinkaan joka kylässä 🙂

  3. Juu, just se. Tunsin itseni ihan vanhaksi "mihin tämä maailma menee" – ihmettelijäksi siellä TalletusOton vieressä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *