Kolikkopurkki, arjen apumoottori

Vuosien ajan hyväksi todettu ”pikku puro” kolikkopurkki kulkee edelleen matkassa mukana. Tai niitä on oikeastaan kaksi nykyään. Vanhempi purkki kerää sisuksiinsa 5 sentin kolikoita syystä jota en enää muista. Kai halusin kokeilla miltä näyttäisi kun täyttää ison astian yhdenlaisilla kolikoilla? Mene ja tiedä.

Siinä missä vitossenttisten purkin pohja on juuri ja juuri täytetty, on toinen purkki syönyt sisäänsä enemmänkin rahaa.

Tällä päivämäärällä laskettu kolikkopurkin summa on tasan 156€. Viissenttisiä en ole laskenut.

Kolikkopurkin oli tarkoitus olla matkakassaa jollekin tulevalle perhematkalle mutta sellaisia ei nyt varmaan kyllä hetkeen ole tulossa joten rahan kohde lienee nyt jotain muuta. Tietyllä tavalla tällaisen purnukan kerääminen on ihan vihoviimeinen pelastuskorsi sellaiseen tilanteeseen jos kaikki mahdollinen menee päin honkia. Viemällä kolikot talletusautomaattiin saan ostettua parin viikon ruoat perheelleni. Vaikka mitään muuta ei olisi. Tulevien haasteiden edessä tällainen varavaravarakorsi on hyvä olla olemassa, joskin se on samalla tosi laimea ja epäseksikäs peruste kolikkokasan keräämiselle.

Voisihan tuosta palauttaa vaikka tasan 50€ tai 100€ tai jotain muuta, ja maksaa sillä rahalla jotain lainaa pois. Tällaiseen saatan jopa innostuakin kun numeroita taas riittävästi pyörittelee edestakaisin. Toisaalta, purkkia on alettu täyttää tyhjästä joten olisihan se kiva saada täyteen asti. Jos vasta sitten keksisi käyttöä sisällölle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *