Kiltti pankkitäti + muutoksia

Kuva: iosphere

 Ihmeiden aika ei ole ohitse. Nyt kun uusi työ on alkanut vauhdilla, tuntuu että ei oikein ehdi paljon mitään kun energia kuluu uuden opetteluun. Ehdin sentään huomata sellaisen ikävän seikan että palkkapäivän muuttuessa sijoittuu se lainanlyhennyksien kannalta huonoimpaan mahdolliseen paikkaan.

Tänään tuli ruokatunnilla mieleen tuo asia ja soitin pankkiin. Ensimmäinen ihme oli että ”oma” pankkivirkailijani oli tavoitettavissa. Toinen ihme oli että eräpäivine muutos onnistui ilman paperin pyörittelyjä ja jopa mahdollisia takaajien häiritsemisiä. Kolmas ihme oli että eräpäivän muutos oli ilmainen syyn ollessa tuo palkkapäivän muutos. Virkailija sanoi että sillä kyllä on hinta mutta että hän pystyy käyttämään omaa harkintaansa asiassa. No, olisikin ollut tympeää maksaa 40€ asiasta joka ei virkailijalta vienyt kuin muutaman minuutin puhelimessa.

Helmikuun osalta tulee siis muutoksia sekä velka numeroina – että säästökatsauksiin koska palkkapäivä on jatkossa kuun viimeinen päivä. Tammikuun osalta olen saanut osan kuukauden palkan vanhasta paikasta ja pienen osan tulen saamaan nyt loppukuusta uudesta paikasta. Seuraava kokonainen kuukausipalkka tulee sitten helmikuun viimeinen pankkipäivä.

Säästökatsaus voisi helmikuun osalta tullakin sillä ainakin 52 viikon säästöt rullaavat. Katsotaan miten paljon tai vähän rahaa jää nyt vähän pidemmälle palkkajaksolle käytettäväksi, josko tekisi opintolainaan ylimääräisen lyhennyksen ja saisi sillä myös velkakatsauksen pienellä edistymisellä helmikuulle. ”Varsinaiset” lyhennystaulukot kuitenkin menevät maaliskuun alkuun ja jatkossa rullaavat sitten kuun ensi päivinä luettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *