Isoja lukuja, paljon lukijoita

kuva imagerymajestic

Doin’ the happy dance!!

Hei taas, kiva nähdä uudestaan! Hei sullekin, mukava kun tulit takaisin! Ja terve sinulle, olen Veli ja tämä on blogini!*

Viime marras- tai joulukuussa oli hieno hetki kun satuin näkemään Bloggerin sivulukumittarissa lukeman 12345. Siitä tuli tuolloin mieleen sana ”jatkuvuus” joka lähti elämään omaa elämää ajatuksissani, siitä kuinka tärkeää on pitää yllä sitä tiettyä mielenlaatua mitä olin harjoitellut blogin kirjoittamisen ajan ja mikä liittyi tiettyyn taloudelliseen itsekuriin ja/tai menojen järkeistämiseen ja minimointiin. Unohdin lähes heti tuon hienon näkymän 12345.

Kunnes 10. tammikuuta sama mittari oli lukemassa 22222. Utopistinen luku, vähän kuin joku kummallinen kellonaika keskellä yötä herätessä (01:01.01).

21. tammikuuta silmiin osui sivulukumäärä 25000.

Laitoin nuo kaksi viimeisintä ylös ihan sen vuoksi jos joskus aikoisin kirjoittaa pienen pätkän sivulukujen kehityksestä, tasaluvuista tai mitä tahansa.

Eilen illalla mittari nytkähti taas sellaiseen asentoon että huh. Viikonlopun aikana tuli ensinnäkin perättäin kaksi koko blogin vilkkainta päivää kun lauantaina sivulukuja oli yli 600 ja sunnuntaina mentiin yli 900 yksittäisen sivuluvun. Uniikkeja kävijöitä on luonnollisesti vähemmän kun jokainen sivunvaihto samalta kävijältä lasketaan uudeksi sivuluvuksi. Kuitenkin, määrässä tuo on omassa maailmassani suuri nousu koska keskimäärin päivässä tulee 350-500 sivulukua ja silloin tällöin vähän yli tuon viidensadan.

Niin, sivulukumittari muuttui eilen kuusinumeroiseksi kun se pyöräytti ensin vaikuttavan näköisen luvun 99 999 ja sen jälkeen heti 100 000 sivun katselua!!

Hurjaa. Tai olenhan sen tiennyt että lukijoita on kertynyt mutta toisaalta tuntuu kuin jutustelisi enimmäkseen itsekseen tai sellaiselle pienelle porukalle. Kuitenkin *Googlen Analytics osoittaa että viimeisen kuukauden aikana joka kolmas blogissa käynyt on ollut lukemassa ensimmäistä kertaa. Monesti kirjoitan olettaen että lukija tietää mitä aiemmin on tapahtunut tai mistä tähän pisteeseen on tultu ja näinhän ei ole ollenkaan asian laita. Tähän meikäläisen ehkä tulee kiinnittää huomiota jatkossa kirjoittaessa. Kuitenkin on erittäin kiva huomata että kaksi kolmasosaa lukijoista on palaavia lukijoita, kaikesta huolimatta 😉 Yleensä palaavien määrä suhteessa uusiin kävijöihin taitaa olla huomattavasti tasaisempi.

Siis kiitos Sinulle! Kahdelle kolmesta jotka tulitte uudelleen ja yhdelle kolmesta joka uutena tulokkaana luit tänne asti. Teistä jotka jotka kuulutte jälkimmäiseen, kaksi kolmesta tulee todennäköisesti vielä joskus lueskelemaan ja yksi lähtee etsimään muilta vesiltä mehukkaampaa kerrontaa tai yleensä ottaen kiinnostavampaa sisältöä.

Jatketaan pyrkimistä kohti velattomuutta. Ja seuraavaa sataatuhatta sivun katselukertaa.

PS: Yksi varma osatekijä viikonlopun kävijäpiikkiin on blogikollega Pohatta joka komeili Taloussanomien jutussa viikonloppuna. Pohatan sivulta tuli tänne tavanomaista enemmän väkeä koska on itse todennäköisesti saanut hurjasti liikennettä omaan blogiinsa. Käykää lukemassa sielläkin!

6 ajatusta aiheesta “Isoja lukuja, paljon lukijoita”

  1. Itse eksyin eilen pohatan blogin kautta tänne. Kahlasin kaikki tekstit yhdeltä istumalta läpi. Erittäin inspiroiva blogi, vaikka en itse ehkä ole läheskään samassa jamassa kuin missä itse olit blogin aloittaessasi, antoi tämä sysäyksen itsellekkin hoitaa turhat velat pois omaa talouttani rasittamasta. Keep up the good work!

  2. Ohoo, 100 000! Siitä saattaa kyllä tulla olo, että juttuja lukee vain pieni piiri, kun virallisia lukijoita ja kommentoijia eri tunnuksineen ja nimimerkkeineen on kuitenkin vain joitakin kymmeniä. Mutta niitä hiljaisia lukijoitakin on kuitenkin paljon, jotka ei koskaan kommentoi, mutta silti seuraa aktiivisesti.
    Ei kuitenkaan kannata kiinnittää liikaa huomiota siihen, että joka jutun kirjoittaisi uusiakin lukijoita huomioiden, koska hyvin pienetkin asiat (liiat kertaukset ja rautalangasta vääntämiset) saattaa huonontaa vanhan lukijan lukukokemusta. 🙂

  3. puuh, Pohatalta itsekkin eksyin tänne ja aikani kuluksi lueskelin koko tuotannon läpi. Lisäänpä sivun kirjamerkkeihin ja palaan joskus

  4. Hyvä pointti, kiitti Violacea! Jos yritän olla ajattelematta asiaa liikaa ja vain kertoa kuten tähänkin asti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *