Huonot kanta-asiakaspassit

Olen kanta-asiakaspassinarkkari kuten aiemminkin olen kertonut.

Yleensä keksin passeista vain hyvää mutta tällä hetkellä lompakossa on kaksi erittäin kyseenalaista passia.

 Toinen passi on ECCOn leimapassi. Ostamalla hulppean hintaisia kenkiä viisi paria, saa kuudensista hulppean hintaisista kengistä 20€ alennusta. Alennuksena tietysti tuo on kiva summa rahallisesti. MUTTA!! Sen saadakseen joutuu ostamaan monella sadalla eurolla kenkiä. Olen elämäni aikana ostanut yhdet kengät jotka ovat maksaneet ECCOn kenkien verran ja tuosta ostoksesta leimani sainkin. Leimaan oikeuttaa vähintään 100€ arvoinen ostos.
En näe itseäni ostamassa loppuelämässäni ainakaan ECCOn kaupasta enää neljää paria kenkiä. Joo, ne on kivan tuntuisia jalassa mutta kokemuksen mukaan eivät kestä uutuutta hohtavina yhtään sen kummemmin kuin mikään muukaan kenkä. Se pari mikä minulla on, menee vielä monta vuotta ja todennäköisesti siihen mennessä on kirpparilla tullut vastaan seuraava jalkinepari jonka käytän puhki asti.

Sitten toinen, hirveä passi. Olen jopa mennyt siihen lankaan että olen sitä käyttänyt reippaasti ja hyvillä mielin. Kyseessä on parturin leimapassi. Jokaisesta leikkauksesta saa leiman. Passi on vuoden voimassa. Minulla ja muksulla on sellaiset hiusmallit että ne vaativat usein fiksausta. Siispä käyntejäkin on tullut useasti. Markettiparturin eri työntekijät pitävät samaa toimenpidettä eriarvoisina sillä joskus leikkaus onkin mennyt siistimisen nimellä ja hinnalla eikä leimaa ole tullut. Muksun kohdalla käynyt näin. Useimmiten kuitenkin on leikattu, leimattu ja rahastettu sen mukaan.

Olen ollut siinä luulossa että passin täyttyessä saa ilmaisen leikkauksen. MUTTA! Selvästihän passissa lukee että passin täyttyessä saa 12€ hyvityksen seuraavasta leikkauksesta. Hyvityksen hinta on enemmän kuin leivottu sisään leikkaustaksaan. Jotenkin vain aina olettaa ja ajattelee että jotakin saa ilmaiseksi kun passit on täynnä. Niin voimakas tuo oletus on että vaikka passissa lukee ja asia on todennäköisesti myös suullisesti kerrottu, ei sitä muista. Jos miesten hiustenleikkauksen hinta on 28€ ja lapsen muutaman euron vähemmän, tuntuu tuo 12€ aivan liian pieneltä hyvitykseltä ”kanta-asiakaseduksi”.

Parturin taksat ovat niin suuret että asialle piti tehdä jotakin. Citymarketissa oli tarjouksessa hiustenleikkuukone, 17,95€. Ostin sen. Laitteen hinta tulee takaisin erittäin nopeasti. Viivästämällä parturissakäynnin välejä kahdella-neljällä viikolla siistimällä niskavillat ja sivustat, hyöty tulee jo parin seuraavan kuukauden aikana. Jos muksu haluaa pitää kesämallin hiuksia talvellakin, pärjätään todennäköisesti enimmäkseen ilman parturia hänen kohdallaan.

Seuraavaa parturipassia en sitten ehdi vuodessa saada täyteen ellei siellä onnistu yhdistämiskikalla voimassaoloajan pidentäminen. Tässä tällainen, arjen pienisuuri säästö.

2 ajatusta aiheesta “Huonot kanta-asiakaspassit”

  1. Heh, laitoin juuri itsekin hiustenleikkuukoneen tilaukseen. Vähän kallimpi kuin sinun, mutta silti halvempi kuin kaksi parturikäyntiä. Mahdollisesti parturissakäynneistä voisi luopua kokonaan, jos oppii leikkaamaan kunnolla. Ainakin hiukset tulevat olemaan tyylikkäämmät pidempään; nyt tuppaa olemaan niin, että venytän parturiin menoa kunnes on aivan pakko mennä.

    Kanta-asiakaspasseista: jossain passeissa on lisäksi liian lyhyt voimassaoloaika jotta nuukailija ehtisi niitä hyödyntää. Esimerkiksi autopesussa pitäisi käydä 10 kertaa 12 kk aikana jotta saisi alennuksen… minä käyn ehkä kaksi kertaa. Enpä muista milloin olisin viimeksi saanut jonkun kanta-asiakaskortin täyteen ajoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *