Helmikuun säästöt

Vuoden lyhin kuukausi oli hyvin kiireinen. Säästämisen lukuja ehdin kuitenkin mietiskellä kuukaudne kuluessa pariinkin otteeseen.

S-rahastoon tyypillinen muutos, kasvua pienesti kuukausibonusten ja muutaman euron oman panostuksen muodossa. Tämä on automatisoitu prosessi eikä minun tarvitse erityisemmin päätä vaivata sen eteen.

Nordeaan avasin arvo-osuustilin, sillä oli ”tarve” saada laittaa satasen verran tiettyyn kohteeseen sen sijaan että se olisi valunut arkikäyttöön. Nordnetin kaverina tuo Nordea on hyvä ja koska kulut ovat piensijoittajalle huomattavasti pienemmät, voi olla että sen kautta jatkossakin tulee pienet summat sijoitettua.

OP Säästölippaan sisällön, Nordnetin käteisen ja osaa viime kuun lisätuloista siirsin Nordnetin salkkuun osakkeiden muodossa. Kuukauden aikana kurssit on nousseet ja laskeneet, tällä hetkellä oma salkku on miinuksella sen verran että nettosaldo näyttäisi nousseen satasen eikä siitä käy ilmi että useampi satanen kuitenkin laitettiin sisään.

Maaliskuulla tuottoa säästöille tulee väistämättä osinkojen muodossa, joita alkaa tippua puolesta kuusta lähtien. Omat osingot ovat taannoisen salkun tyhjäyksen vuoksi hyvinkin pieniä, joitain kymppejä, mutta on sitä jostain aloitettava (taas). Kunnolla vauhtiin en koskaan päässytkään mitä osinkoihin tulee.

Maaliskuulla pyrin saamaan OP:n säästölipasta syötettyä. Muutan toiseen asuntoon ja toivon mukaan saan taas siistimisvimman ja kaikki se ”tärkeä” tavara mikä on selvinnyt edellisistä myyntikierroksista löytäisi tällä kertaa myyntikasaan. Muuttomyynnit menevät tuolle säästötilille. En osaa vielä sanoa yhtään onko realistinen summa 20€ vai 200€. Sittenpä sen näkee.
Muita säästötavoitteita ei maaliskuulle ole. Katsotaan mitä sitä saa aikaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *