Helmikuu – velka numeroina

Viime kuussa tein tietoisen riskin ja lähdin superlyhennyksellä Visan kimppuun. Ajatus oli että saatan tarvita osan sinne laittamastani summasta ennen palkan tuloa. Onnistuin kuitenkin venyttämään sentit niin pitkälle että lyhennys jäi kokonaisuudessaan kortille.
Tässä kuussa toimin oikeastaan samalla tavoin. Superlyhennys lähti kortille ja koska nyt saldo näyttää mitä näyttää, en haluaisi millään enää käyttää sitä. Tosiasia on että varmasti joudun käyttämään, mutta ensi kuussa tilanteen tulisi olla sama kuin nyt.

Tällä hetkellä tuntuu että menossa on monta projektia. Ykkösenä täytyy pitää velkojen maksua niin nopeasti kuin vain mahdollista. Säästäminen etenee koko ajan, parinkin eri keinon voimin. Henkilökohtaisen ja työelämän vauhti on huima, kaikenlaista tapahtuu. Tämä listausten hetki on aina loistava kohta pysähtyä tarkastelemaan mennyttä kuukautta.

Taulukot näyttävät nyt tältä:

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! VISA KUOLI!!!!
Piirakka näyttää pelkkää vihreää!!

Hautajaislaulun sijaan riemuntanssi. Vitsit että tuntuu hyvältä. Vaikka tämä oli odotettavissa parin viime kuukauden tahdin huomioiden, ei sitä meinannut uskoa kuin vasta nyt kun luvut päivittyivät. Muistatteko kun kerroin helmikuun hyödyntämisestä velanmaksussa? Vaikka tein superlyhennyksen Visalle, on nyt vähemmän aikaa käyttää rahaa ennen seuraavaa tilipäivää, joka siis pienentää mahdollisuutta ”lainaamisen” tarpeeseen. Velkaa suli 865€ ja sentit päälle. Huh.

Tästä eteenpäin saan ottaa käyttöön tuon taulukon, joka on ollut keittiön kaapin ovessa odottamassa tammikuun alusta lähtien. Ovessa on kaksi muutakin taulukkoa joilla on omat funktionsa. Toinen on kulutusvapaiden päivien seurantataulukko, toisesta kerron joskus myöhemmin (taas yksi salaisuus).
Jos siis saan kerättyä sata prosenttia elokuuhun mennessä, olen kulutusluotoista vapaa. Kävi miten kävi, kun tuo jäljellä oleva laina on ainoa mitä enää makselen, saan sen joka tapauksessa tavoitetta nopeammin pois päiväjärjestyksestä.

JIIHAA!

Ensi kuussa en vielä varmaankaan pääse vauhtiin kuin aivan vähäsen tämän kanssa. Vauhti kuitenkin tulee kiihtymään koska itseni tuntien haluan saada merkintöjä taulukkoon hurjaa tahtia.

5 ajatusta aiheesta “Helmikuu – velka numeroina”

 1. Oot sä kyllä jätkä! Aivan mieletön tulos. Voi kun itsekin pääsis tuohon Visan 0e mahdollisimman nopeasti. Onnea, juhlan paikka!

 2. Kiitos!
  Tuossa näkyy se kun joulukuun suuria lisäansioita tuli maksuun vielä tammikuun loppupuolella. Ilman niitä ei olisi onnistunut.

 3. Aika mahtava fiilis varmasti! Kohta olet vapaa veloista ja sittenkö keskityt säästämiseen toden teolla?
  Avasin muuten sen aiemmin suunnittelemani säästämisaiheisen blogin, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa:)

 4. Hei!
  Laitan seurantalistalle blogisi saman tien 😉
  Kun nämä velat on kuitattu, sitten siirryn nirhimään opintovelkaa pois ja alkaa sen listaus. Uskon että säästäminen tulee vakiintumaan ja selkiintymään siinä samalla, ehkä suuremmilla summilla kuin mitä tähän asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *