Heinäkuun taloudelliset tavoitteet

Tälle kuukaudelle asetan jälleen omia tavoitteita. Ensisijainen syy on pysyä kärryillä omassa toiminassani, ensisijaisesti tietenkin taloudelliselta näkökannalta. Elämäni ei pyöri pelkästään rahan ympärillä (yritän aina silloin tällöin tästä muistuttaa) mutta blogi enimmäkseen kylläkin ja siksi myös tavoitteet ja haasteet joita merkitsen liittyvät ensisijaisesti rahaan ja taloudenpitoon.

Kuva  iosphere

Heinäkuussa seuraavaa:

1. Lisätulot ja lisämenot
Nyt olisi ajatuksena siirtyä seuraamaan rahallisen tavoitteen sijaan sitä miten paljon milloinkin lisätuloja on tullut ja mihin ne olen käyttänyt. Tämä asettaa itselleni ehkä enemmän painetta käyttää lisätulot järkevästi nyt kun yhdistelylaina on loppumetreillä ja fokus on siirtymässä muihin asioihin.
Sen tiedän että heinäkuussa ei ole mahdollisuuksia tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tuohon lainaan. Jatkossa on kuitenkin tärkeää löytää balanssi muuttuvan rahatilanteen vuoksi, haluan tietää mikä on mahdollista ja mikä ei, tai ennemmin mikä on järkevää ja mikä ei.

2. Kulutusvapaita päiviä vähintään 10.
Jälleen sama tavoite, vuoteen pitäisi saada vähintään 120 rahavapaata päivää eli kuukausitasolla 10. Koska olen keskiarvosta jäljessä, olisi enemmän kuin tarpeen saada yli 10 päivää heinäkuussa kasaan. Vähäsen epäilyttää..

3. Uuden prosenttihaasteen kehittäminen
Liittyen ykköskohtaan nyt olisi aika miettiä miten ja mihin panostan. Todennäköisesti seuraava prosenttihaaste liittyy vuositavoitteeksi asettamani 1500€ puskurirahaston täyteen saattaminen. Nythän käteissäästöjä on vain hyvin niukalti. Prosenttihaaste voisi antaa mieletöntä lisäpontta tuon summan keräämiseksi mahdollisimman tiukalla aikataululla. Toisaalta koska se on muutenkin asialistalla, voisi olla järkevämpi miettiä soppelisti haasteellinen summa opintolainan lisälyhennyksiä varten loppuvuodeksi. Katsotaan ja pähkäillään.

Näillä mennään keskikesään. Ei mitään maita mullistavia juttuja, eikä aina pidäkään olla. Työt alkavat taas ja arki palaa raiteilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *