Heinäkuun säästöt

Heinäkuulle oli yksi sellainen selkeä pyrkimys ja se oli että uusi tuhatluku tavoittuu. Näinpä tosiaan kävikin. Lähes joka rivillä on oikeansuuntaista muutosta nähtävissä.

S-rahastoon ei enää siirry automaagisesti edelliskuukauden bonarikertymät. Yhdistimme puolison kanssa tilit ja bonukset ohjautuvat uudelle päivittäis-/ruokatilille. Siirrän kuukauden bonukset toki edelleen kulutuksen alta pois, mutta ne ohjautuvat yhteiselle säästötilille joka on ensisijaisesti matkarahastoksi / reissujen käyttörahaksi tarkoitettu. Rahastoon siirrän sitten yleensä kerran kuukaudessa jonkin sopivan pienen summan joka S-pankin tileillä löytyy irrotettavaksi. Tämä on ollut oikeastaan varsinaisesta säästämisestä ylipäänsä irrallinen juttu, oli vain helppoa siirtää bonukset ja pari euroa päälle sivuun. Viime lokakuussa nollaa näyttänyt saldo on kuitenkin mukavasti noussut kun se on ollut ”sivuprojekti”. Keskimäärin tuonne on sujahtanut 24,50€ kuukaudessa. Summa joka olisi tosi helppo käyttää johonkin ihan muuhun mutta joka ei tunnu siltä että olisi pois käytöstä kun sen säästöön on laittanut.

Nordnetiin on tullut lisäystä mukavasti. Salkku on siellä kokonaisuudessaan vielä tosin miinuksella mutta koitetaan kerryttää sinne pikkuhiljaa kasvavaa määrää sekä valuuttaa että omistuksia. Kun on kyse näin pienistä summista mitä minulla tässä on, yksittäisten kauppojen kustannukset ovat prosentuaalisesti suuret. Alussa on kuitenkin myös tosi tärkeää saada näkyvää kasvua aikaan ja sekä kiinnostusta että näyttöä (itselle) osakesäästämisen toteuttamisesta ja tällä ajatuksella hyväksyn toistaiseksi sen että kaupankäyntikuluja menee suhteessa paljon.
Nordeassa kulut ovat pienemmät ja sinnekin välillä tulee tehtyä toimeksiantoja. Nordnet on kuitenkin itselle enemmän mieleen.

Säästäminen on mukavaa ja on houkuttavaa ajatella että joskus merkinnät joita teen olisivat parilla lisänollalla varustettuja. Mitä enemmän saan puskuria rakennettua takaisin, sen paremmin muistuu mieleen ne vuosien takaiset ponnistelut talouden tasapainottamisen eteen. Yhtä lailla mielessä on se miten herkässä on se hetki kun talous heittää olympialaistason kierrevoltteja. Alusta on aloitettava kun kaikki on mennyt, eipä siinä muita mahdollisuuksia ole jos eteenpäin aikoo. Omassa elämässä tuntuu tapahtuvan alati kaikenlaisia muutoksia, ja ensi kuu voi näyttäytyä taas jonain uudenlaisena haasteena mitä en ole osannut ajatellakaan, mutta siitä huolimatta ja senkin vuoksi aion jatkaa puskuroimista ja pyrkimystä kohti stressittömämpää taloustulevaisuutta. Viiden tonnin säästöjen täyttyminen on siinä seuraava vauvanaskel.