Heinäkuun katsaus

Heinäkuukin alkaa olla taas loppuun kaluttu. Aika järkkyä miten nopeasti aika kuluu. Elokuussa ei varmasti ole mitään vikaa, se vain väistämättä tarkoittaa pikkuhiljaa kesän loppumista.. Onneksi alle vuoden päästä on jo kevät ja sitten kesä on vasta aluillaan!!

1. Lisätulot ja lisämenot
Nythän on pyöräytetty lisätulojen seuranta sillä lailla että euromääräistä tavoitetta en ole asettanut. Omassa pienessä mielessäni voin tietysti toivoa yhtä jos toistakin mutta järkevämpää lienee vain tehdä tilaisuuksien mukaan hommia ja raportoida miten paljon niistä on hyötynyt.
Heinäkuussa lisätuloja tuli 498,78€. Tässä on mukana palkkoja niin lisätöistä, tilitys Ostohyvityksestä kuin reilu satanen blogitulojakin.
Koska tein kesäkuussa melko vähän lisätöitä tuntuu tuo summa suurelta. Yllätys olikin melkoinen kun sain parin sadan palkan yhdestä paikasta enkä todellakaan tiedä miksi. Olen melko varma että jossain on tapahtunut moka. Mutta arvatkaa onko ärsyttävää jos niitä ruvetaan pyytämään takaisin?! Pidän niitä nyt jonkun aikaa tallessa ja odottelen yhteydenottoa..

Mihinkäs tuota rahaa sitten meni??

Lisätyöpalkkatilillä (hitto mikä sana) on ollut nyt pari viikkoa muutama satanen odottamassa, josko ennen seuraavaa varsinaista palkkapäivää tulee käteispula. Kesäloman vuoksi nyt heinä-elokuu on tulopuolella hiljaisempaa koska työn vuorolisät eivät pyöri reaaliajassa vaan tulevat jäljessä ja siis loman aika näkyy nyt. Rahan liikkumattomuuteen oli syynä myös se että hukkasin jälleen pankkitunnukseni ja uusien saapumisessa meni yli viikko. Sen mitä lisätyörahoilla sain tehtyä on 52 viikon säästöhaasteen tilisiirrot. Suurimman osan koko vuoden viikkosäästöistä olen tehnyt nimenomaan lisätöiden palkoilla.

(Ostohyvityksen linkki suosittelulinkki.)

2. Kulutusvapaita päiviä vähintään 10.
Tämä oli taas ihan fiasko. Kesäaika vain yksinkertaisesti tarjoaa enemmän mahdollisuuksia kulutukseen. On vaikea yrittää tsempata kun on kolmenkympin helteellä pitkällä pyörälenkillä ja jäätelökioskeja on joka kulmalla, tai kun vesipullo on tyhjä ja on vähintään tukala olo. Olen autoillut todella vähän ja olenkin jakanut asiointeja selvästi useammille päiville kuin mitä tekisin autoillessa (esim. ykköspäivänä ruokakaupassa, kakkospäivänä ruohonleikkuriin bensaa, kolmospäivänä jäätelöä jne). Pyörällä on hankala kuljettaa kovin paljoa tavaraa joten erityisesti ostosten ketjuttaminen ei ole ollut ykköslistalla. Toisaalta yleinen kulutus on tainnut olla melko vähäistä kesäkuuhun verrattuna koska olen ollut taas töissä ja siten poissa kotoa/kuluttamasta ja hyvät säät ovat saaneet nauttimaan ilmaisista ulkoilumahdollisuuksista.

Mietit jo varmaan mikä on kuukauden numero? Se on sama kuin kesäkuussa eli 5. Olin vain ihan varma että pääsisin tuohon tavoitteeseen juuri sen vuoksi että työt alkavat enkä ole siis kuluttamassa. Pöh. No elokuussa sitten.

3. Uuden prosenttihaasteen kehittäminen

Kuten vähän pohdiskelinkin tavoitetta asettaessa, uusi prosenttihaaste tulisi koskemaan vuositavoitteen täyttymistä. Lopputulos onkin kuvasta nähtävissä. Hyödyn tuollaisesta konkreettisesta rasti ruutuun -tyyppisestä jutusta. Käsin kirjoittaen tulee itselle todeksi se että rahaa säästötilille todella kertyy. Tulen takuuvarmasti tekemään syksyn mittaan opinto- ja asuntolainoihin ylimääräisiä lyhennyksiä mutta tuo säästömittari saisi luvan nopeuttaa myös puskurin kerryttämistä niin että viimeinen mahdollinen päivä (31.12) ei ole se päivä kun puskuri on tavoitteessa.

Heinäkuu oli sellaista letkeää lekottelua ja loppumattomia fillarireissuja yksin ja muksun kanssa. Kiva kuukausi vaikka töissä oli välillä aika rankkaa. Elokuussa arki taitaa alkaa monellakin tapaa, katsotaan mitä se tuo tullessaan. Ainakin uusia tavotteita jotka laitan heti huomenna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *