Heinäkuu – velka numeroina (*päivitetty)

Otin taas asiakseni hoitaa mahdollisimman nopeasti kaikki pois alta.. Maksoin tämän kuun lyhennykset siis pois. Yleensä olen ne maksanut puolessa kuussa palkkapäivänä, olen siis saanut tilanteen sikäli upeaan jamaan että pystyn maksamaan lyhennykset ”entisellä palkalla”. Tämä on mahdollista toukokuun lopun normaalia suuremman lisätyön palkan sekä kesäkuussa maksettujen lomarahojen ansiosta. Pyrin pitämään tämän tahdin.

Masterista ja Visasta on lyhennysvapaa kuukausi, niiden lyhennyksiä ei tarvitse odotella maksuun laitettavaksi. Molemmistahan menee korot kuitenkin, fiksuinta olisi jos laittaisin edes kympin tai kaksi noihin korkokulujen kattamiseksi… Visalla olin muuten tehnyt ostoksia eräästä paikasta, kun se sattui olla siihen tilanteeseen kätevin. Nuo lyhennysvapaista vapautuneet varat laitoin Dinersin ylimääräiseen lyhennykseen. Sinne jää enää noin 200€ maksettavaa! Kuun puolessa välissä maksan senkin pois, kun kesäkuun lisätöistä maksettava palkka kilahtaa tilille (se sattuu olla summaltaan juuri tuon 200€).

Seuraaviin listauksiin tulee aivan uusi velka, kun ostin osamaksulla uuden kameran. Olen pitkään miettinyt kameran tarvetta ja tarpeellisuutta, ja nyt päätin sen tilata kun edellinen meni oikeastaan käyttökelvottomaksi. Edellinen vekotin on ostettu helmikuussa 2006, että aivan joka käänteessä en elektroniikkaani ole uusimassa.. Kamera tuo vuodeksi noin 40€ kuukausittaisen lyhennyslisän mikäli tyydyn tuohon osarimaksamiseen. Jotenkin vain ennemmin maksan osaria, koska sitä ei saa muutettua rahaksi takaisin käyttöön kuten noita korttiluottoja.

* päivitystä: Visasta tulikin lasku. Ehkä se meneekin niin että ensi kuussa on sitten lyhennysvapaa. Maksoin Visalle hieman ylimääräistä kun sitä olin käyttänyt viime kuussa.

Mastercard: 1927€ — > 1927€ (lyhennysvapaa kk)
Käyttölaina 1: 3310€– > 3220€
Käyttölaina 2: 0€
Visa: 1820€ — > 1810€ (lyhensin 100€ mutta Visalla on tehty ostoksia joten summa on vain vähän pienempi kuin viime kuussa)
Diners club: 390€– > 195€
Jotex: 0€
Klarna: 420€ — > 365€

Yhteensä 7517€. Tällä hetkellä tilillä tuntuisi olevan sen verran rahaa että pärjään enemmän kuin hyvin kuun puoleen väliin, seuraavaan palkkapäivään. Mikäli vielä silloin nappulaa löytyy, laitan johonkin velkaan ylimääräistä lyhennystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *