Etuohjelmien pistetilanne

Pitkästä aikaa pääsen kirjoittamaan kevyemmistä aiheista. Ajattelin ottaa päivityksen erilaisten bonus- ja kanta-asiakasohjelmien tilanteesta kun niistä olen ennenkin kirjoittanut. Jatkossa sitten paluuta sinne säästöjen ja velkojen tilanteeseen.

S-Bonus tulee kuukausittain tilille. Tänä vuonna summat ovat olleet huomattavasti pienempiä sillä ruokakuluihin on vihreän bonuksen kaupoissa kulunut huomattavasti vähemmän ja menovettäkään en autoon ole ko. paikoista hirmuisesti tankannut.
Vähän kerrassaa kuitenkin nämä bonarit ovat kartuttaneet muuten melko tyhjää S-Pankin rahastotiliä. S-Bonus on kärsinyt mielessäni inflaatiota. Keskittäminen on jäänyt vähemmälle, ja kokonaiskulutuksen vähentyessä ja bonarien pienentyessä kuukauden tilitys tuntuu mitättömämmältä kuin vaikka vuosi sitten. Tähän lienee vaikuttanut alkuvuoden pakkotilanne säästöjen kuluttamisesta. Koska olen kokenut että en voi opiskelijana säästää niin bonukset jotka ovat suoraan näihin säästöihin menneet ovat sittemmin tuntuneet turhilta. Tätä täytyy vielä pohtia että miten jatkossa toimisin.

K-Plussa on sellainen musta hevonen, jonka olemassaoloa en juuri rekisteröi. Silloin tällöin sieltä tulee femma tilille, edelleen lähinnä vain sen vuoksi että vakuutusmaksut kartuttavat näitä pisteitä.

Edellisen päivityksen jälkeen kymppi näköjään tullut. Siihen nähden että K-Plussan markkinointi ei ole minuun iskenyt enkä sieltä mitään odota, on 10€ rahaa sekin.

Pins on päivittäistavarakauppojen korteista minulla ehkä eniten käytössä oleva pistejärjestelmä. Ei siksi että kävisin Siwassa erityisen paljon, vaan koska yhteistyökumppaneita järjestelmässä on useita ja koska käytän lähes kaikissa isommissa ja/tai verkko-ostoksissa Pinsejä kerryttävää korttia. Pidän myös siitä että eri yritykset arvottavat pisteet eri tavoin. Jostain voi saada 0,5 pistettä euroa kohti, toinen paikka antaa 500 pistettä kaupan päälle jos ostaa parinkympin tietyn tuotteen. Lunastaessa on sama tilanne, yrityksestä riippuen pisteillä voi saada arvottoman palkinnon tai jopa hyvän ja käytännöllisen tuotteen tai elämyksen. Pisteitä tällä hetkellä 4999.

Ostohyvitys muutti nimensä Bonuswayksi. Bonusway on ollut suomalaisten verkko-ostospaikkojen cashback-sivustojen pioneeri. Muitakin toimijoita on mutta tämä on suosikki. Bonuswaystä hyötyy nopeiten vaatteiden ja matkailun parissa mutta mukana olevien verkkokauppojen määrä on silti riittävän laaja että cashbackia karttuu muistakin kategorioista. Kotiutettu bonus (ent. ostohyvitys) on tällä hetkellä 198€. Uusia ostotapahtumia ei ole kirjautunut juuri lainkaan sitten viime päivityksen mutta osa bonuksista tulee niin monen kuukauden viiveellä että vaikka nettiostostelua ei harrastaisikaan hetkeen niin täältä saa kotiutettua jopa kymppejä.

Nielsen kuluttajapaneeli on ollut osa ostoskäyttäytymistäni nyt jo kahden vuoden ajan. Koska pienessä taloudessa ostokset ovat kohtuu pieniä, en näe vieläkään vaivaa liian suurena. Sen sijaan näen hyödyt jotka tästä harrasteesta saa. Viikoittain kertyvät pisteet jotka saan vaihdettua haluamakseni tuotteeksi ovat oiva motivaattori ostosten piippaamiselle ja hintatietojen keräämiselle Nielseniä varten. Suosittelen tätä kaikille jotka ajattelevat että jaksaisivat nähdä pienen vaivan tullessaan ostoksiltaan kotiin; tuotteiden skannaus ja hintatietojen syöttäminen skanneriin ei ota kauaa aikaa. Hintatietoisuus useimmiten käyttämistään tuotteista nousee varmasti kun niitä joutuu viikottain pyörittelemään.
Viimeksi ostamani lahjakortit saavat kavereita viikon kuluttua kun päivittyvä pistesaldo mahdollistaa 40€ lahjakorttien tilauksen jälleen. Tykkään tästä erityisen paljon!

Hotels.comin palkinto-ohjelman yö odottelee tuloaan, vielä on kerättävää. Periaatteessahan jokaisesta varatusta yöstä saa 10% alennusta niin että tuo alennusosa kohdistuu sinne ilmaisyöhön. Lisäksi jos yhdistää tämän portaalin Bonuswayn käyttöön, saa edut molemmista; sekä cashbackia että ilmaisyöhön oikeuttavia öitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *