Etuohjelmien pistekatsaus

Olen aikaisemminkin sanonut että tykkään etuohjelmista, pistekeräysjutuista, leimapasseista ym. Kaikki nämä ovat tietysti vain kulutuksen lisäykseen tarkoitettuja, muka kuluttajan puolta pitäviä etuuksia. Niitä voi hyödyntää jos ei mene siihen jekkuun että kuluttaisi lisää vain kulutuksen vuoksi.
Päivittäistavarakauppojen etuohjelmat aiheuttavat säännöllisesti keskustelua siitä kuinka erityisesti kahden suurimman bonusohjelmat ovat suoranaista valehtelua kuluttajalle ja takaisin saadut edut ovat vain osa kaupan ottamasta ylihinnasta. Yhtä kaikki, ohjelmat ovat olemassa ja niistä voi jotain saada takaisin, tai sitten ei.

S-Bonus tulee tilille kerran kuukaudessa. Kuukauden ostojen perusteella lasketaan prosentti jonka mukaan palautus – S-Bonus – maksetaan tilille. Omassa taloudessa summa pyörii nykyään 5-7€ paikkeilla. S-ketjussa maksan ruoat S-pankin ruokatililtä joten saan bonuksen lisäksi maksutapaedun. Kun aikoinaan liityin asiakasomistajaksi olin keskittämisfriikki. Nykyään esim. vakuutukset ovat eri paikassa missä s-ketju, tankkaan pääsääntöisesti muualla kuin ABC-asemilla jne. Bonukset siirtyvät rahastoon S-Pankkiin.

K-Plussa on  Keskon systeemi. Asioin tosi vähän K-ryhmän toimipaikoissa. Nappasin OmaPlussa-sivulta vuoden tilaston.

Tammikuussa nuo pisteet nollautuivat ja siitä lähtien olen kerännyt seuraavaa tuhatta pistettä, puolen vuoden kulutus K-ryhmään alle 600€. Sillä rahalla ei ”Plussavitosia” kovin usein tule. Plussat olen ohjannut pankkitilille etusetelien sijaan.

Pins on uusi järjestelmä joka syrjäytti YkkösBonuksen. Pinsejä kerätään eri toimipaikoista (Siwa, Valintatalo, Verkkokauppa.com jne.). Tämä on vähän hassu järjestelmä, eri kaupat määrittävät pins-pisteet eri arvoiseksi eli eri paikoissa tietty kulutettu rahasumma tuottaa eri määrän pisteitä.
Pinsejä käyttäessä voi valita monesta; pisteet voi käyttää ruokaostoksiin (1000 pinsiä = n. 6€ Siwassa), niillä voi ostaa lentoja (alk. reilu 4000 pinsiä) tai vaikka vaatekaupan lahjakortteja. Tämä kortti löytyy, sitä en juuri ole vielä mihinkään käyttänyt paitsi joskus harvoin kun on Siwassa pyhäpäivinä käynyt. Pisteitä PINS-tilillä 1018. Tästä 1000 pistettä tuli siitä kun haki Pins Mastercardia. Eilen juuri katsoin että tuo pistemäärä hakemuksen tekemisestä on puolittunut eli siitä saa 500 pinsiä. Käytin tuota Masteria työjuttuihin joten niistä kai tulee jossain vaiheessa pisteitä, ehkä laskutuskauden jälkeen? Kirjoitan tuosta työkortista lisää myöhemmin, olen vaihtanut työkäytön korttia enkä siis omista kappalemääriltään useampaa korttia kuin aiemminkaan.

Muita etuohjelmia on käytössäni myös.

Ostohyvitys *on kerryttänyt satunnaisista ostoksista (ja joistain ilmaistarjouksista) sen verran että yksi tilitys on jo pankkiin lähtenyt ja seuraavaan on tarvittava rahamäärä kasassa, odotetaan vain maksua firmoilta. Yhteensä kerättyä ostohyvitystä on 64,53€ joista osa siis jo maksettu.
* jos liityt mukaan linkin kautta, saat ilmaista alkusaldoa 5€ (kotiutusraja 15€), minä saan korvauksen jos joskus tienaat hyvitystä tilitysrajan yli eikä se ole sinun omista hyvityksistä pois. Jos liityt sivulla esiintyvän bannerin kautta alkusaldoa ei mielestäni tule.
(15.7-31.7 bonusta kerryttävät ihmiset saavat ilmaisen jäätelön, namnam!!)

Nielsenin paneelissa pisteitä on tällä hetkellä 2450. Ne päivittyvät sinne vähän jälkijunassa ja tuosta taitaa jotain puuttuakin. Tuo on sellainen pistemäärä että sillä jo pienimpiä palkintoja, esim. kympin lahjakortteja saisi tilattua mutta säästelen noita pisteitä vielä, jos vaikka joululahjoja saisi jollain lahjakortilla kuitattua. Lisätietoa saa tuosta sivupalkin affibannerista mikäli näin haluaa.

Kanta-asiakaspassit
Noista eri paikoista saatavista passeista olen kirjoittanut ennenkin. Näissä kaikkein toimivin kikka on se että jos passi ei normaalikulutuksella tule täyteen määräajassa, ottaa aina silloin tällöin uuden passin ja myöhemmin yhdistää eri passit yhdeksi. Useimmiten tuon yhdistämisen lopputulos on se että passiin saa lisää aikaa ja edun, mikä se sitten onkaan, saa käyttöön sen sijaan että passi menisi vanhaksi. Itseltä löytyy tällä hetkellä lompakosta parturin, Subwayn ja R-kioskin kahvipassit, onpa joku pitseriakorttikin. Näitä aina yhdistellyt kun vain on tilaisuus tullut.

Hotelli- ja lentopisteet
Lähes joka hotelliketjulla on omat systeeminsä. Itse kuulun Scandicin ohjelmaan. Hotelleissa ei tuossa ketjussa liikoja ole tullut oltua eli pisteitä ei mainittavasti ole kertynyt. Sen sijaan esim. Hotels.comin kautta hankitut hotelliyötä kerryttävät palvelun omaa bonusta, kymmenen yön jälkeen saa yhden ilmaisen yön. Jos ajattelee että yö hotellissa maksaisi vaikka 85€, saa jokaisesta yöstä 8,50€ alennusta joka siirtyy odottamaan ”jemmaan”, ja 11. yön saa sitten veloituksetta. Itsellä on hotels.comin yöpymispisteitä vasta 1 koska yleensä olen hankkinut hotellit suoraan ilman välikäsiä.

Lentoyhtiöistä taidan kuulua vain Finnairiin. Finskin pisteitä saa joistain hotelliyöpymisistäkin, riittää vain että näyttää kortin kirjautuessa. Itse hommasin jokin aika sitten finskin kohtapian vanhentuvilla pisteillä hotellilahjakortin reilulla alennuksella. Joitain vuosia sitten lensin neljä suomen sisäistä lentoa pisteillä (tulee niihin lentokenttämaksut, verot ym. maksettavaksi).

Parhaimmissa tapauksissa eri etuuksia voi käyttää päällekkäin, silloin niistä saa parhaan edun puristettua. Kunhan muistaa että hyödyntää ohjelmia eikä annan ohjelmien hyödyntää itseä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *