Elokuun tavoitteet

Mitä toivon elokuun tuovan tullessaan?

Ainakin seuraavaa olen pohdiskellut.

Kuva iosphere

1. Kulutusvapaita päiviä vähintään 10.
Tämä on vähintään selkeä tavoite, onhan se toistunut joka kuukausi tänä vuonna. Elokuu tulee olemaan siitä poikkeuksellinen että pesen kaksi aiempaa kuuta päivien määrässä. Tai, pakkohan se on että saan vuositavoitteen 120 päivää täyteen. Lapsen kanssa tämä on huomattavasti hankalampaa kuin jos eläisi yksin. Suuremmassa perheessä varmasti vielä hankalampaa. Tai sitten olen vain liian perso jäätelölle, ja olen mokannut kesällä sen vuoksi..

2.Työmatkat pyöräillen.
Tässä vasta haastetta. Työmatkani on noin 4km suuntaansa eikä siis mitenkään kumma matka mennä fillarilla. Jotenkin laiskuus vain liian usein voittaa ja sitä keksii kaikenlaisia tekosyitä itselleen. Heinäkuussa loman jälkeen kuljin automaattisesti ensin autolla mutta vaihdoin aika nopeasti pyörään. Nyt voisin hyödyntää sitä paljon enemmän ja tietoisesti jättää auton valitsematta kaikkina niinä aamuina kun väsyttää, pukea sään mukaan jos sataa jne.
Säästö bensassa ei ole suuren suuri mutta hyöty kropalle on sitäkin merkittävämpi. Kuntokuurille pitää antaa aina mahdollisuus, ja sitä parempi jos se alkaa jo ennen syyskuuta (kuten monilla syksyn tullen).

3. Tavaran raivaaminen.
Laitan tämän taas listalle koska olen jo saanut aika paljon tehdyksi tällä saralla. Lisää turhaa kamaa pois. Oli se sitten myymällä, kierrättämällä tai heittämällä roskiin. 

Tavoitteeksi en erikseen nimeä sitä että lisätöiden tuloja tulisi seurattua. Se on enemmän itsestäänselvyys jonka tulen purkamaan sitten kuun päätteeksi. Tiedossa olisi ainakin pientä pintaparannuspuuhaa kotona.

2 ajatusta aiheesta “Elokuun tavoitteet”

 1. Oletko muuten huomannut, että kulutusvapaiden päivien pitäminen oikeasti pienentäisi menojasi? Vai siirtyvätkö ne vain toiselle päivälle? Ettei käy kuten laihduttajalle, joka syötyään kurinalaisesti pari päivää antaa itselleen luvan mässäillä kunnolla yhtenä päivänä…

  Itse noudatan "älä osta tänään sellaista, jonka voit ostaa huomenna"-sääntöä (tai paremminkin "älä osta tänään sellaista, jonka voit jättää ostamatta huomennakin"). Se toimii ainakin minun kohdallani.
  http://rijnswand.blogspot.fi/2014/08/rincen-teesit-eli-vinkit-vaurastumiseen.html

 2. Erittäin hyvä kysymys!
  Ensisijaisesti halusin lähteä tehostamaan esim. auton käyttöäni ja huomioimaan tarpeitani erilaisille asioinneille. Ei ole järkeä käydä tänään ruokakaupassa, huomenna parturissa, ylihuomenna ostamassa yskänlääkettä jne. jos voin tehdä ne kaikki samana päivänä. Usein kuitenkin asioinnit hoituvat autolla ja näin pystyisin vähentämään sitäkin.
  Tarkoituksena on myös karsia joitain aivan turhia kuluja kuten vaikka take away -kahvia jos olen matkalla kotiin muutaman kilometrin päästä. Kesän jäätelöostoja lukuun ottamatta monet aivan yksittäiset ja ei-tärkeät ostot on jäänyt tekemättä koska olen asettanut itselle tietyn paineen olla ostamatta turhaan.
  Asiassa on kolmaskin aspekti liittyen koko vuoden juttuihin mutta siitä en tässä vaiheessa vielä hiisku 🙂
  Katson tuon blogisi aamulla levänneillä silmillä, nyt on jo väsy, onhan kellokin jo puolen yön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *