Elokuu – velka numeroina

Elokuun velkalyhennykset suoritettu, pari maksettu juuri ja ovat siis matkalla. Ja on vielä heinäkuu! Hiphei! Kuun vaihteessa pitäisi tulla jonkun verran jotakin vuorolisiä tmv., jos niistä jää ylimääräistä niin katsotaan miten toimisin…

Olen aloittanut säästöprojektin. Nyt pitäisi siis oikeasti saada säästettyä rahaa, ei niin että se jäisi vain aikomukseksi… Tätä alan ruotimaan omassa blogissa (Säästö)possun lihottamista.  Kysynkin nyt teiltä, onko velkaisen aivan typerää säästää? Vai pitäisikö ihan joka sentti laittaa velkojen maksuun? Näinhän kirjoitin tuossa vinkkipostauksessa; kaikki ylimääräinen lainoihin. Mutta miten, jos haluaa varautua vaikka jääkaapin rikkoutumiseen, olisiko hyvä kuitenkin hiljalleen kerryttää kassaa sellaisiin? Nythän nimittäin on asia sillä lailla, että olen melko koukussa tähän lainojen maksamiseen, mutta mitä jos jään samalla lailla koukkuun säästämiseen? Äh.. Jos siis viikon päästä saisin vaikka 100€ palkkaa, miten sen jakaisin? Laitanko kaiken säästöön, puolet, vai vain osan? Ylimääräisiin menoihin en laita siitä mitään, sillä se budjetti on jo peruspalkasta otettu huomioon.

Oli miten oli, elokuu näyttäytyy seuraavalla tavalla:

Mastercardiin tein nyt siis reilun lyhennyksen. Tuo laina pitäisi muuttaa Nordea Rahoitukseksi, sillä koko Masteria ei enää ole, luoja kiitos. Mutta antaa mennä noin kun se on selvempää. Käyttölaina 1 meni tässäkin kuussa normilyhennyksellä. Visasta oli lyhennysvapaa, maksoin sinne sen verran että korot ja kulut eivät tee velkamäärää suuremmaksi. Dinersin maksoin kokonaan pois!! JEEEEEEE! Klarnaan maksoin minimilyhennyksen miltei kolminkertaisena. Hobby Halliin maksoin yhden kuukausierän verran, se tosin juoksee kaksi kuukautta etuajassa (jos tiukkaa tulee niin voi jättää maksamatta, siihen ei kerry korkoja kun erät sisältävät kaikki luottomaksut korkoineen jo valmiiksi).
Nythän vasta hoksasin että tuota Hobby Hallia ei kannattaisi maksaa etuajassa, sillä velka sisältää korot koko ajalta, ennemmin siis kannattaisi vaikka seuraavan kahden kuukauden ajalta maksaa HH:n sijaan vaikka Klarnaan nuo lyhennykset, kun siinä juoksee korko koko ajan..
Oli miten oli, alkutilanteesta on tultu alas karvan verran yli 2800€! Pienillä järjestelyillä ja, no, lisätyöllä, se on onnistunut.
Matka jatkuu.
Mukavaa kesäistä päivänjatkoa kaikille!! Minä menen ottamaan aurinkoa.

4 ajatusta aiheesta “Elokuu – velka numeroina”

  1. Edullisin laina on se, jota ei koskaan tarvitse ottaa. Näin ajatellen säästäminen on hyvä ajatus velkaisellekin. Toisaalta esim. säästötilille maksettava korko on paljon pienempi kuin kulut, joita lainasta joutuu maksamaan, joten joku voisi väittää, että lainat kannattaa maksaa ensin pois. Minä kallistun kuitenkin sille kannalle, että kannattaa säästää lainanmaksun ohessa. Se mahdollistaa kuitenkin sen, ettei velkaannu myöhemmin lisää esimerkiksi mainitsemasi jääkaapin rikkoutuessa.

  2. Hei!
    Kiitos kommentista! Niin, kuten tekstistäsikin käy ilmi, asialla on niin monta puolta että katsoo miten päin vain, löytää hyvät ja huonot puolet sekä lainojen maksamisesta että säästämisestä.
    Koko ajan kuitenkin mennään siihen suuntaan että maksettavaa on vähemmän jolloin säästäminen alkaa käydä luontevammaksi.

  3. Kyllä velkaisenkin kannattaa säästää, niin ei tule matti kukkaroon heti, kun tulee ylimääräinen maksu, kuten vaikka pesukoneen korjaus/hankinta. Itse asetin tavoitteen, koska velat on maksettu (jouduin sitä hieman fiksaaman lopussa) ja hoidin velat suunnitelman mukaan (ei siis ylimääräisiä lyhennyksiä) ja "ylijäämä" jäi kohdennettuun säästöön, esim. lomamatkaan. Näin selvisin 3,5 vuoden urakasta hyvillä mielin, ja opin säästämään!

  4. Siihen tulokseen olen päässyt että laitan säännöllisesti myös tuonne säästöön jotakin. Suhdetta velat/säästö en ole kylläkään löytänyt vielä ollenkaan, lähinnä aiheuttaa ristiriitaisia tuntemuksia mitä enemmän mietin asiaa. Toinen puolisko haluaisi vain päästä eroon veloista ja toinen puolisko laittaa jemmaan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *