Dansken etuohjelma – hyvä, huono vai hyvin huono?

Voi hyvänen aika sentään.

Danske lähetti eilen tai toissapäivänä postissa kirjeen uudesta etuohjelmastaan. Asiakkaat rankataan nelitasoiselle asteikolle sen mukaan miten paljon pankkiasiointia löytyy talletusten, sijoitusten ja velkojen muodossa. Tasoa vastaavasti saa sitten etuja.
Ei tässä mitään, niinhän moni muukin pankki toimii. OP antaa bonuksiaan sen mukaan miten paljon rahaa, plus- tai miinusmerkkistä tileiltä löytyy. Nordealla ainakin peruspalvelumaksuissa on eroavaisuuksia sen mukaan kuinka ”hyvä” asiakas olet.

Minulla on Danskessa käyttötili. Siellä on ollut muitakin palveluita mutta kaiken muun olen siirtänyt pois. Käyttötili on ollut ihan pikkupojasta lähtien, silloin kun se on ollut Postipankki. Tuonne tilille tulee monenlaisista lisätöistä rahat enkä ole halunnut tai viitsinyt nähdä sitä vaivaa että penkoisin kaikki ne tahot joihin tilinumeron muutos pitäisi tehdä. On siinä varmaan ripaus jotain tunneperäistäkin kun pikkupojasta lähtien on tuossa pankissa asioinut, en tiedä.

Kuitenkin, nyt kun nettipankkin kirjautuessa ruudulle pompahti etuohjelmaan liittymiseen liittyviä ohjeita ja asiakirjoja sopimuksineen, pisti vähän harmittamaan.

Nykyisellään käyttötilin kuukausimaksu on ollut 6,40€. Tili, nettipankin tunnusluvut, ja kaiketi korttikin on tuohon sisältynyt (korttia en ole pitkään aikaan tuossa tilissä pitänyt).
Uuden etuohjelman pienin ja keskisuurin palvelupaketti alimmalla etutasolla ovat kuukausimaksultaan 6,40€. Näillä ei luulisi olevan mitään eroa, mutta kun papereita luki tarkemmin niin kyllä sieltä tavaraa pomppasi silmille.

Osa palveluista tulee olemaan maksullisia 1.6.2015 lähtien. Nettipankin tunnuksiin tulee kolmen euron kuukausimaksu mikäli ei kuulu etuohjelmaan. Uskoisin että tilin perusmaksukin pysyy vähintään samana eli 6,40€. Jos jättäisin liittymättä niin vuoden kuluttua pakolliset perusmaksuni kasvaisivat reilusti. Toki palvelupaketista riippuen saa käyttöön mm. ilmaisia kortteja tai useampia tilejä. Itse tarvisin vain tuon yhden tilin ilman korttia.

Allekirjoittamalla sopimuksen antaa Danskelle luvan antaa asiakkaan yhteystietoja etuohjelman kumppaneille joihin lukeutui ainakin Mandatum ja joku kiinteistönvälitysfirma. Onko niin että Dansken asiakkaat saavat jatkossa pommitusta näiltä tahoilta, tai että asuntolainaa hakeva painostetaan tietyn kiinteistövälitysfirman asiakkaaksi?

Täytyy nyt miettiä että mitä tekisin tämän pankin kanssa. Toisaalta en tarvi tuota tiliä mihinkään enää kun S-Pankkiin olen avannut lukuisia ILMAISIA budjettitilejä. Ehkä tässä olisi projektin paikka selvittää kaikki ne tahot joilla on tämän tilin numero ja ilmoittaa uusi. Täytyykö aloittaa erotyö Dansken kanssa…?

5 ajatusta aiheesta “Dansken etuohjelma – hyvä, huono vai hyvin huono?”

 1. Jos summa nousee melkein kymmeneen euroon kuussa, on se aika paljon vain yhdestä tilistä.
  Itselläni on nordwassa tuollainen yksittäinen tili, johon en tosin omista korttia enkä verkkopankkitunnuksia. Tili on ainakin vielä ollut ilmainen, joten käytän aitä säästötilinä.

  Monen muunkin pankin palvelumaksut ovat mielestäni nousseet lähiaikoina, tai muuttineet oudommiksi, kuten danske.

  tp

 2. Kun pyrkii säästämään, turhat menot kannattaa minimoida. Monet pankit tarjoavat maksuttomia tilejä ja verkkopankkeja, joten tuon 5 tai 10 euroa voi helposti"säästää".

  Monasti sitä löytyy useita pieniä vitosen tai kympin menoja, jotka merkitsevät vuositasolla jo satojen eurojen menoa. Ihan yhtä tärkeää kuin säästäminen on olla käyttämättä rahaa tyhjään.

  Suosittelisin siis kovasti aika tiukkaa linjaa suhteessa pankkien "automaattilaskutuksiin" ja vastaaviin. Käärivät helposti rahaa juuri kuvaamasikaltaisilla tunnesiteillä, ilman erityistä syytä.

 3. Kiitos, kun kirjoitit tästä! Mä sain myös tämän ilmoituksen, mutta koska minua ei kiinnosta yhteistyö pankin kanssa, niin se meni roskiin koko homma enkä ole uhrannut tälle enää ajatustakaan. Pitäisi siis lukaista.

  Olen kyllä niin tiukasti naimisissa Dansken kanssa tällä hetkellä (asuntolaina, käyttölaina ja luottokortti), että vaihto on hankalaa. Pitännee miettiä miten tämä ratkaistaan.

 4. Siinä vaiheessa kun on lainoja tuolla, pääsee jo nopeasti sinne etutason yläpäähän eli käytännössä saat sitten jo oikeasti halvemmat palvelut. Se perussetti taisi maksaa siinä kohtaa enää 1,50€.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *