10 tapaa köyhäillä tyylikkäästi! (Kukkaron Herraksi -oppaasta)

Alla on suora lainaus Kukkaron Herraksi -oppaasta, joka taas on lainaus kirjasta ”Tyylikkään köyhäilyn taito”.
Sen sijaan että nyt tulisi 10 vinkkiä jotka ovat sitä samaa vanhaa kuraa, tässä on jotakin vähän erilailla. Yleensähän iltapäivälehtien kerran kahdessa kuukaudessa ilmestyvät ”Näin elät säästäväisemmin!” -vinkit ovat sellaisia jotka ovat itsestäänselvyyksiä monelle. ”Älä osta joka päivä sisäfilettä” ja sitä rataa.. Tässä kymmenen kohdan listassa on pari oikein mainiota ja toimivaa vinkkiä!
 
 
 
 
 
Kreivi Von Schönburg haastaa miettimään, mitä onni oikein on. Ei ole enää hienoa olla rikas, sillä käytännössä jokainen keskivertokansalainen on. Köyhtyvä sen sijaan kuuluu ehdottomasti edelläkävijöihin. Tyylikkään köyhäilyn taito täytyy kuitenkin oppia: on salaisuuksia, joiden avulla voi rikastua ilman yhtäkään kolikkoa. Uusköyhälle oma auto on kauhistus ja raha vain onnen tiellä. Vaatteisin, matkoihin, asuntoon ja autoon ei tarvitse tuhlata rahaa. Todellinen ylellisyys ei merkitse omistamista, vaan sitä, että voi elää ilman.
 
Näin köyhäilet tyylikkäästi!
 
1.Lopeta täydellisyyden tavoittelu. Jos havittelet onnen kliseitä, teet itsesi onnettomaksi. Kaikkein köyhin ihminen on se, joka viikko toisensa jälkeen lottoaa.
 
2. Leiki että pieni kaksiosi on loistohotellin sviitti. Vähennä tavaran määrää, luota minimalismiin. Se on aina tyylikästä. Rikas on se, jonka asunto on ystävien kokoontumispaikka.
 
3. Lopeta lounailla käynti ja kutsu ystäväsi luoksesi syömään spagettia. Vältä eineksiä ja tee
yksinkertaisia ruokia edullisista, mutta tuoreista raaka-aineista.
 
4. Käytä julkisia ja taksia. Vain juntit kaasuttelevat tila-autoilla ostoskeskuksiin. Jos sinun on pakko hankkia auto, osta boheemi ja vähän bensaa syövä rättisitikka.
 
5. Unohda ökylomat Thaimaan muovisissa lomakeitaissa. Suurin osa matkastasi kuluu lentokentillä jonottaessa. Loman ihanuus piilee vain mielikuvassa, jota tietoisuusteollisuus yrittää sinulle syöttää. Rentoudut enemmän, kun pysyt kotona.
 
6. Osta muutama iätön merkkivaate second hand -liikkeestä ja sekoita niitä vapaasti halpisvaatteiden kanssa. Muista, että tyylikkäältä voi näyttää ainoastaan, jos vaatteitaan väheksyy terveessä määrin. Kanna vaatteitasi, älä anna niiden kantaa sinua.
 
7. Valitse kulttuurihypestä vain oikeasti kiinnostavat asiat. Tarvitsetko oikeasti cd-kokoelmiisi Vivaldin Neljä vuodenaikaa? Vaikutat syvälliseltä ihmiseltä, kun osaat puhua muustakin kuin siitä viimeisimmästä elokuvasta, kirjasta, levystä tai näyttelystä.
 
8. Lopeta ylimääräiset lehtitilaukset. Infonarkkaaminen yleistyy huolestuttavasti, vaikka uutiset ja lehtijutut toistavat itseään. Riittää kun luet yhden sanomalehden kirjastossa. Kokeile esimerkiksi ihan oikeita kirjoja.
 
9. Älä maksa ylihinnoiteltuja kuntosalijäsenyyksiä. Mene läheiseen puistoon ja juokse.
 
10. Älä juokse tarjousten perässä, vaan osta tuotteita vain, kun jotain oikeasti tarvitset. Kun olet joutunut pitkään säästämään saadaksesi uudet kengät, niiden ostaminen tuntuu järjettömän hyvältä. Rikkaalle ostaminen enää ei tuota samanlaista nautintoa.
 
Lähde:
Alexander von Schönburg:
Tyylikkään köyhäilyn taito.
Atena kustannus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *