1% kerrallaan – yhdistelylaina

Kuten kirjoitin esimerkkiä prosenttimenetelmästä, käytän myös todellisena kohteena yhdistelylainaa.

Olen asettanut tavoitteet lainojen hoitamiseksi tälle vuodelle. Yhdistelylainan tavoite on, että se on maksettu loppuun 31.12.2014 mennessä. Maksuohjelman mukainen viimeinen erä on helmikuussa 2015. Näyttää kuitenkin siltä että pääsen tavoitteideni edelle. Sitä ei vielä tässä vaiheessa tiedä miten monta kuukautta, yksi vai kolme. Sen aika näyttää.

Teen yhdistelylainaan prosenttitavoitteen. Maksan velkaa maksuohjelman mukaisesti kunnes se on ainoa kulutuslaina. Visan maksu loppuu pian, sitten voin aloittaa ylimääräiset lyhennykset tähän isompaan lainaan.

Prosenttitavoitteeni on seuraavanlainen:

Elokuuhun päästessä normaalit lyhennykset ovat laskeneet velkasaldon noin 2000€:n tuntumaan. Siis elokuun lyhennyksen jälkeen. Tästä eteenpäin (tai alaspäin) lasken edistymisen prosentteina. Yksi prosentti on siis rahassa 20€. Prosentteja lasketaan ja maksetaan kuitenkin jo nyt. Jos saan prosentit täyteen elokuuhun mennessä, on lainakin maksettu loppuun.

Etenemistä pääsen seuraamaan yksinkertaisen paperin avulla. Sata ruutua sisältävä ruudukko saa väriä pintaan kunhan lainan ylimääräiset lyhennykset alkavat. Yksi ruutu kerrallaan.
Prosenttien kerääminen tulee todennäköisesti antamaan suurta lisäpotkua ja motivaatiota tämänkin lainan tuhoamisessa. Olen odottanut tätä jo viime syksystä ja pian pääsen tositoimiin.
Menetelmä on siitä kätevä, että taulukko toimii lähtölaskentana velan tuhoon elokuun jälkeenkin. Vaikka en saisi tuota 2000€ kerättyä vaan esim. 680€ mikä on 34% kokonaissummasta, tarkoittaa se että velkaa on jäljellä enää 66% (100%-34%).

Hupinsa kullakin, itse saan omanlaista hyvää mieltä tällaisesta numeroiden pyörittelystä.

1 ajatus aiheesta “1% kerrallaan – yhdistelylaina”

  1. Varmasti tulee lisäpotkua! Mä tykkään kaikenlaisista taulukoista ja numeroiden pyörittelystä ja tuo ruutujen värittäminen on vielä mukavasti visuaalinen systeemi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *